pemanduan dan perempuan

huhhh... tajuk cam apa jer kan... sebb aku selalu dengar.... lelaki mesti berbulu jer kan.... kalau dengar ladies driver....hello..... banyak tau good ladies driver out there.... hah,,... i'm considering myself a gud lady driver.... not a typical ladies driver..hahahah...

bukan kalau kita pandu laju tuh kita tatau undang2... kannn.... memang lah ada pemandu pompuan yang tak gud driver.... hah..saper tuh... korang drive..korang tau lah korang bagus ke tak kan.... kalau hegeh2 ...tapi dok kat lorong laju.... memang lah korang biol kan... dah tuh nnti datang 3 series ke... lancer GT2.0 ke... haper ke yang berdesup... ko dgn tak hengat terus nak masuk kiri... hoit... ko ingat kalau ko langgar car aku... aku tayah terlibat..??? nak g kiri pun..hagak2 lah kan... kalau bleh masuk....

kalau sesapa naik car... aku drive... plsssss.... jgn jadik JPJ... hah laju sket...hah breakkk... slowww skett.... kalau aku drive.... biar aku jer drive ok... aku tak suka bende2 sengal2 cenggitu....lain lah kalau remind aku....ehhh....jgn sms oiii.... itu kes lain kan....

bukan nak kata aku nih bagus ke hapa... walupun dulu..aku taknak lah ada lesen awal2 kan... dan aku dapat lesen... lambat lah jugak... bukan lps spm terus ada lesen... tapi since then...aku drive ... drive..n drive.... sampai la.... sebab aku enjoy driving.... tapi jgn bagik time jem... sbb otak aku pun takut jemmm....

dulu k**** pun tak cayer kot aku drive.... kalau kat town kl nih ada lah jugak kuar ngan my car... tapi kalau long distance... memang dia yang drive.... cuma ada skali tuh... dr penang kot... aku tgk dia dah letih jer... aku offer nak drive... car dia... dia kata dia bleh drive... dan dia bleh tambah plak.. 'i kalau org drive... i tak bleh tido gak...' ... wahhhh... ok... takper....' takperlah kalau u takleh tido.. at least u lepak jer kat sebelah... bagik i drive... u bleh rehat...' ,... hah..nak jugak drive nih... akhirnya aku drive lah jugak...lps tol juru ke hapa kat penang tuh.... tup2... sampai sg perak... isi minyak.... tidoo ko.... jgn tak caya.... dia bleh cakap... ' 1st time i tido org drive' ... ye ke tak aku tatau lah... tapi dia memang...fast driver...memang racer.... so..since then... dia yakin ngan aku drive.... pantang lepa....aku jer kene drive... dan since then jugak..dia berani pinjamkan aku car dia..hahahah...dpb dia... agaknya...dia bleh tgk aku bawak..kurang sket jer hebat dari dia kan... hahahahaha....

tapi kan... lelaki pun ada jugak yang hampehhh... bila bawak car... so jgn nak kata pompuan jer kan.... sebenarnya...sapa yang hampeh...memang hampeh lah kan....

tapi satu mende yang aku ralat.... aku dah takleh bawak manual car... ralat....kalau tak aku dah join dah mana2 drift ke bagai kan..hahahahahah....

apa pun... walaupun kita nih skillful ke... apa ker... semasa memandu... kita tidak dapat mengahalang takdir dan ketentuan.... sebab tuh kadang2 kita tgk orang yang hebat dan berhemah tetap terlibat dgn apa kecelakaan kannn...



Comments

oRanGeLiLY said…
banyakje pemandu kureng ajo n tahape2 ikot kepale sendiri tanpe memikirkan orang lain kat jalanraye tuh
selalu kalo selow dok lane kanan...aan tengok...selalunye musti kate,'patutla..pompuan' padahal tak sedar diri pon pompuan. kehkehkehkeh
Liza said…
Laki ke pompuan ke, kalau tak careful accident gak, but I don't really enjoy driving, prefer dok sebelah and jadik mam!
adenium said…
orangelily - ann...tapi kita bukan dari golongan itu..hahaha

liza - memang best dok sebelah.... jadik mem... tapi kang kalau i jadik mem tak gerak ..hahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan