makan makan lagik

hah kesah makan2 lagik.... tapi ini citer minggu dulu2 lah ye..... heheh... skang aku sedang berusaha untuk mengurangkan aktiviti makan2...kenapa.... weiii... dah byk entri makan kan sebelum2 nih....risau lah jugak kan...hahahaha....

ini lamb chop... arituh my sis banjer... kat kawasan umah dia ada jual macam2 ... senang nak gemok wooo...hahahaha
ini adalah daim cake yang aku sgt suka.... kat ikea.... yan ko dah g blom nih..hahaha... actually harituh aku memang dah kenyang sentak... tapi sebab zoe nak g makan2... so... aku nak g gaks...hahahaha.... seb baik....aku teringat daim nih... so aku makan cake ngan muffin nih jer....
lepas makan...dok legakan perut yang sentak ...jalan2 kat dlm ikea tuh.... terjumpa kak liza.... shopping ngan her better half...


meatball ini jugak adalah my fave kat ikea nih.... tapi kan aku dah cakap... aku dah kenyang... sesangat.... tak bleh nak masuk dah.... tu maknanya memang aku dah kenyang.....kalau tak... aku balun jugak kan...hahahaha...next time lah...


tada.... ini ada sesi ke william lagik.... ngan mamat sabah tuh... ngan minah swak jugak..... dah si zo dok sebut2 jer william... ini aku tatau lah kali keberapa dah dia ke william.... takper lah layan jer lah kan.... dah dia nak g sangat... aku teringat kat mamat sabah yang kekadang jadik dj sabahan.fm tuh... so aku ajak dia join skali..... hari tuh nak g tgk wayang aku tak larat... penat sgt...
itu aku order..... softshell crab.... fave aku kan..... kalau bodiguard.... mesti makan nasi goreng ketam kot... kalau g situ asyik makan tuh jer.... tatau lah kot dah ubah selera lak kan...

zoe ..kalau datang sini... mesti amik creamy carbonara seafood - pasta nih....
si mamat sabah itu adalah tidakkuat makan ye... so dia order chicken chop sahaja.... sambil mash potato itu aku yang makan.....
setakat nih...tu jer lh citer makan2 aku.... kot... hehehehe... ada kot jugak tuh.... kalau korang nak tau... aku buat masa ini.... takut nak step on my weight scale tu ye... for sure jarumnya lebih cenderung ke kanan tuh..... tunggu lah dulu... aku tgh usaha kurangkan aktiviti makan... lps tuh bleh lah .... nak timbang tiap hari pun.....heheheh

Comments

JIVEBUMZ said…
mak aii memang sangat menyelerakan lak.. uihh tetiba lapa lak nie..uhuh
adenium said…
jivebumz - hahahah...bukan saja menyelerakan..tapi jugak menggemukkan ..
zOe said…
another one last round in july yeah hehe tapi mlm tu not creamy enuf..tak cair..owh n ive tasted their baked meatball gak not bad but very filling..i blame u lah for introducing me to william's..so each time aku KENA makan sana ko pun kena gak makan ..sesama senang hati perut bulat :P
adenium said…
zoe - erkkk... aku plak salah..hehhehe...lps nih kita try murni plak lah.... sedara william...hehehe
adenium said…
zoe - erkkk... aku plak salah..hehhehe...lps nih kita try murni plak lah.... sedara william...hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan