make-up@REDGLOW.shahalam

first of all... many thanks untuk REDGLOW untuk make up session ahad harituh... 21 june....kat shah alam.....REDGLOW ada jugak cawangan kat dungun ..so orang-orang kampungku.... cepattt... jangan lepaskan peluang untuk g belajar make-up kat REDGLOW..... dan korang2 semua jugak ye.....kenapa aku aku suh gi kelas makeup...???? so jgn skip... baca sampai titisan type-an yang terakhir ok...


dalam sessi kelas kat REDGLOW nih... memula dorang bagik nota.... bagik cermin.... this is my 1st make-up class ye... never been .... to any make-up class.....

REDGLOW buat kelas make-up.. dan jugak make-up pengantin.....sila layari blog REDGLOW untuk maklumat-maklumat yang korang perlukan....



tadaa... kalau korang g kelas... brush set ini adalah diberi percuma ...thanks redglow......sijil.. etc... aku memang tak penah kot ada brush set.... mmg takde lah .... korang ada..???? kalau ada... korang tau ker... apa fungsi tiap satu... apa beza dia... naper dia cenggitu...??? aku sungguh tatau sebelum nih... tapi bila dah g kelas.... ada lah ilmu..... ooooo.... begitu rupanya.......


sebelum kelas mula.... sempt lah aku snappy sket2... dah mula kelas.... memang dah nyempat... takut terlepas info penting.....

ini najwa memulakan kelas... memberi pennjelasan tentang brush yang ada.... bukan sesaja brush tuh cenggitu.... nampak sama... rupanya tak serupa.......


ini plak... ina sedang terangkan sesuatu sambil bagi tip dalam pemakaian eye shadow.... ooo... patutlah... ada macam2 kaler dan jenis.... sebab style pemakaian pun berbeza2......
walapun untuk pemakaian harian... perlu jugak tahu cara nya....
cite bab mata nih,... aku ada lah tidak suka mascara..paling tak suka... tapi masa belajar..aku apply mascara.... hah..sampai ke petang... aku pakai... kalau bleh taknak basuh..hahaha... rupanya...selamanih... aku tak reti pakai... patut rasa semacam jer kat mata.... comot plak tuh.... so skang... aku dah reti ye... aku adalah nak mencarik beli mascara nih.....sbb dah reti pakai...


yessss.... ini dia...model of the day..... dan inilah Mak Hangkat GBM yang bertanggungjawab membawa kami GBM kesini... many thanks KAK RED....
ini adalah foundation.... aku memang ada foundation... naper aku beli... sebab bila pakai bedak... nampak tak baper elok...org kata kene pakai foundation... dah tuh.dah beli dah pakai.. tak baper nak elok jugak... la... rupanya....foundation... ada berbagai jenis... dan bedak pun cenggitu.... dah tuh.. korang tau ke.. compact powder tuh..sebenarnya...untk simpan lam beg jer... untuk touch-up jer... kenapa....dan apakah foundation yang sesuai untuk pakai day long..??? yang kejap2...yang untuk buat shading...???? HAH SEBAB ITU LAH AKU MEMANG MENGGALAKKN KORANG VISIT BLOG REDGLOW UNTUK REGISTER G KELAS.....



inilah wajah Ayu The Sun setelah dimake-up....kelas adalah hand-on ye.... so... segala peralatan ada...boleh lah korang try.... kalau tak pasti bleh tanya... kalau silap apply boleh dibetulkan..... so... itu lah guna nya kelas kan... kalau baca buku pun bleh... tapi kalau korang salah..hahahaha...korang syok sendirik jer lah....ambik gambar dari phone... memang tak berapa jelas.... tgk... ayu apply blusher tuh...sungguh menarik...ngan eye shadow nya tuh... nanti korag gi tgk kat redmummy dot com...dan kat blog ayu jugak..untuk gambar yang lebih clear....

tak penah aku tgk Dila make-up cenggini... dila selaluny simple jeer.....wahhh..kali nih..siap kene tegur lagik... hah korang... tak caya...??? bukan bleh make-up jer... ada cara dan teknik untuk bagi kita nampak ..macam mana yang kita nak kan....
ini plak... Yan ..nampak lain kan.... segala base, foundation etc..yang dipakai... sesuai... dgn tone kulit.... kita punya kadag2.... ada yang kita main agak2 jer kan......

bak kata Rose kat blog dia.... 'ini make-up sendiri' ..tau.... hari itu... semua GBM adalah berpuas hati ye.... dengan pembelajaran yang dibelajarnya.....

tadaaaa.... inilah model make-up session tuh....kak red .... arinih...kakred di make-up ala dolly...heheh...tak best lah tak close up..... tak berapa nampak.... so jgn lupa visit blog GBM ye,....tgk hasil pembelajarannya...
nih cupcakes ayu the sun ordered dari amira zafirah ... untuk dibawak ke REDGLOW....

leps kelas kat REDGLOW nih... aku amat teruja nak beli beberapa items untu make-up... emm seb baik dah nak gaji kan... kalau ikut hati... wahhh banyak nya nak beli .... sket2 lah... untuk melengkapkan hehhe.....kini baru ku tahu. apa yang perlu dipakai.. nih dulu main beli jer... beli memahal pun kalau hasil tak memberangsangkan.... rugi jer kan.....selama nih... asyik jeles jer kalau tgk sesetengah orang pakai bedak...

aku penah dengar... kalau bpakai foundation... nanti... whitehead akan clog .... bila aku g fasial baru nih... dia cakap..kene pakai itu ini... rupanya.... kat kelas REDGLOW... ina pun cakap cenggitu... la... memang betul lah... aku jer yang tak berilmu sebelum nih.... emmm... ruginya....

so korang..kalau korang minat make-up nih...click sini.. bleh belajar.... sebab yang penting teknik tuh... dan ada tips2 jugaks.... baru lah aku tau... naper orang beriya g belajar make-up... walaupun... untuk make-up harian.... bukan nak tunggu jadik mak andam jr kene g kelas make-up ghupanya....

so ..again... many thanks to REDGLOW... dan jugak REDMUMMY....
kalau korang nak tgk make-up by REDGLOW... nih dia

Comments

atty's said…
lepas ni leh make up kan kty lak ye
adenium said…
atty's - alahai kakty... baru bleh untuk diri sendirik...apa kta kita pakat g kelas sesama...nakkk
daela said…
yeye..sid tapek gambo aku...weiii...best2 belajar ngan REDGLOW..
adenium said…
daela - dah gambar ko lawa... aku tempek lah..hahahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam