tag

aku adalah di tag ... adoii seriesly... skang memang aku tak terbuat lah tag nih kan.... dah entri pun auto publish sesiap..hahahaah.....
so kali nih aku kene tag oleh cik syahira .. so tak cukup 15 fakta oun aci ye...heheheheheh


Rules And Regulation:
Letakkan gambar sewaktu kecil anda. Adalah baik sekiranya anda menulis 15 perkara yang orang tak tau semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sebab saya ingin tau lebih lanjut tentang zaman comel anda dulu..


fakta2 tentang aku...hehehe

Dulu masa kekecik… aku agk extrovert… ngan famili members… tapi bila dah besar agak introvert lah plak.. except dengan kekawan cepipi cemolot tuh kan….

Dulu sgt suka makan goreng cempedak… ayah penah cakap.. suka sgt.. penah satu hari…sampai ayah kene g beli lagik kat pasar malam sbb tak cukup…skang…aku adalah tak suka ye cempedak goreng….

Aku rasa ..ayah wanted a baby boy for his fisrt child… so… masa kekecik… most of my baju adalah kelelakian…. Caya tak… aku ada pairs of baju melayu … mana ntah gambar aku pakai baju melayu n songkok…. hahahah

Those days… mana ada CEC, SR dan sebagainya.. but I can read when I was almost 4… masa tuh blom masuk tadika… aku mula tadik umur 4 tahun…

Aku adalah kanak2 comel yang suka ditegur orang sana sini..(macam haziq lah kot).. then turn out fat… hah skang susah nak kuruskan badan..hahaha

Aku adalah kanak2 yang tak pernah ada cita-cita… atau tak pernah piker nak jadik apa.. macam adik or anak buah aku… nak jadik polis lah.. jadik… askar etc kan.. cuz.. ayah dah memang cakap.. nak aku jdik doctor… but… now.. I’m not a doctor ye… not even doctorate…hehehe

Aku sangat suka naik basikal… aku pandai naik basikal masa umur 6 tahun or below kot.. tapi siap jatuh2 bagai lah kan…

Aku pernah langgar lari adik aku ngan basikal… (adik aku no 2).. masa tuh ngan bmx baru kazen aku… tapi bila petang..balik umah… aku terima jugak habuan aku kan…

Being an observer… aku adalah dulu mengajar mak aku how to ride… a motorbike… sebb mak aku curik2 belajar… aku ngajor teori ye… I was 4 or 5 year old masa tuh tauuuu…. And ayah aku lepas kan aku naik motor sengsorang..when I was 8… walaupun dah Berjaya jadik cikgu memandu earlier…tapi skang aku adalah takut naik motor

Aku dulu.. masa kekecik adalah suka menggigit/menghisap bibir bawah…nak suh tebal n Nampak seksi..hahahaha…ayah aku adalah sgt marah….


banyak lagik.. tapi tak terpikir lah korang.....

and lastly... aku tag no one...hehehehe

Comments

cik syahira said…
assalamualaikum.

thanks yer sis.
sempat jua menyahut cabaran..
even dalam ke busy an.
ehhehe..
Umi Rose said…
ahahahaha..kelakar lah sid...
kecik2 dah ada hati nak jadi seksi tuh....amboi amboi..ahahaha
adenium said…
cik syahira - hehehe... jenuh jugak tuh...

umi rose - hehehe.. well rose... i kan advanced..hahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan