jerawat

korangggg.. aku susah hati nih.... korang tengok lah kat bawah nih... nih adalah muka aku ye.... jerawattttttttt... ooo tidak.... muka aku nih... mana aa jerawat... dan2 skang nih... mcam ada masalah kulit lah plah..... ngeri sungguhhhhh......


baru nih...ramai dah kawan aku dok tegur.... 'kenapa muka awak dah tak licin..??'... 'sid... kenapa muka kau... dulu kan licin..' ..... hah korang....


dulu memang aku takde jerawat... tapi tak lah putih gebu kan.... ada lah parut chicken pox.... tapi bukan jerawat tauuuuu




skang aku tgh buat treatment jugak lah.... hopefully... tak lama lagik ialnglah segala jerawat yang merisaukan aku nih.....















Comments

cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

semoga cepat sembuh ye.
jer jer itu nk memanja kot.
tu yg tiba-tiba memunculkan diri beliau..

sy pun pernah kena last 2007.
siap jd jer batu lah.
setahun lebih ni tak makan telur n kicap.
sbb dua kombinasi tu akan menggalakkan pembiakan jer tersebut.

*jer=jerawat.
ubisetela said…
Aku rasa la, one of the reasons, aku noticed ko banyak try serba serbi products now ni. i'm not saying the products are not good, but may be tak sesuai ngan kulit ko.. Now plak ko dah pakai mekap, have to make sure ko remove make up betul2. I hope u'll get rid of those pimples soonest.
adenium said…
cik syahira - errr jerawat pun ada manja2 ker... oooohhh tak nakkkkkkk...takkk nakkkkk

ubisetela - mungkin jugak lah... tapi actually mende nih start masa aku pakai satu bedak nih... dulu... kalau terlupa nak cuci ..teruk aku.. sbb tuh dah clog sumer... hopefully lps nih ok..tak tahan woo..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam