my X-gelfren

huh.. tajuk tak hengat.... jangan salah anggap wooo.... saya adalah perempuan tulen ye.... walaupun kadang2 nampak lasak... tapi naluri saya adalah naluri perempuan.... dan naluri saya juga adalah sukakan lelaki.... hah... penjelasan tuh...hahahahaha.....

actually harituh...masa baca blog kak red... terus teringat kat sorang kawan nih...... nak kata lama kenal dia takde lah jugak .... memula kenal dia...masa memula masuk Uni dulu.... kenal2... dok satu kamsis... satu fakulti plak.... so terus lah kamceng.... rapat giller lah....

g kelas sama...outing sama... memana jer lah sesama... sampai kalau orang tengok aku... mesti tanya mana dia kalau tak nampak dia.... dan begitu lah sebaliknya.....

dah kuar Uni pun... rapat jugak.... wpun keje lain2... ada seketika dok jauh.... tapi tetap jumpa weekend..... dah tuh... dia segala citer lah citer kan kat aku... aku pun cenggitgu lah jugak... masa dok jauh sket tuh.... huh.... beremel2 ngalahkan pakwe makwe..... hah cenggitu......

abis kalau dah baik rapat cenggitu.... macamana plak bleh jadik X kan...??? hehehehe.... bisalah kan.... bila dah keje...macam2 bende baru yang kita explore.... dia gitu gak lah..... so tup2... adalah satu bende yang dia buat...kitorang...(so ini bukan aku jer.... ).... tak berapa berkenan.... dah tuh... kitorang takde lah kesah sgt... tapi kalau ko nak kaver pun..kaver jer lah... tak yah citer... tapi bercerita... yang menipu.... hah... kami tak lah bodoh kan..hahahaha... tapi tak kesah lah......

alkesah...dia tanya gak lah pendapat aku... tentang apa yang dia buat tuh.... bagik aku... aku tak kesah... dah kalau itu jalan yang ko pilih kan.... tapi as for myself..i have my own stand.... my own principle.... so ..i just voice out la bila dia tanya.....dah dia beriya tanya kan... tapi aku tetap lah malas nak pedulik..kalau ko nak jugak pilih cara ko tuh... ikut suka lah kan.. janji duit dati poket aku tak mengalir keluar..hahahaha....

so disebabkan pendapat aku (dan beberapa orang kawan ) ..tak sama... so... maknanya tak menyokong lah dia kononnya....so... di situ lah bermulanya ... titik tolak untuk dia jadik my X gelfren....heheheheh...

skang memang langsung tak contact lah.... dan tak ambik tau lah kesah dia dah... cuma kengkadang...ada kawan2 tercerita... aku dengar jer...malas lah nak menyampuk..... dia pun takde lah ksah pasal aku gak kan... emmm ...

ada lagik satu.... x gelfren aku.... yang nih... walaupun dia dah jadik x gelfren,... sampai skang aku admit dia baik......

alkesahnya yang nih plak.... aku baik lah dulu... kenal since zaman uni gak... senior lah nih.... memang dia baik... tapi satu mende ngan dia nih... dia tak value harta kita... ye lah...dia memang hidup mewah... so senang dapat... kalau ilang ke hapa ke... senang2 lah bleh adakan semula kan... hah cenggitu.... itu satu hal lah... aku kadang2 bleh lah toletrate... kalau itu bukan mende yang aku sayang2 sgt kan....

dah tuh...sket punya baik aku ngan dia... byk lah aku kaver dia ngan famili dia.... dan famili dia memang takde masalah kalau dia kawan ngan aku...banyak woo... aku kaver... dah nya... aku baik kamceng giler ngan dia...bila famili dia tanya... aku semuanya tatau...kalau takut kantoi kan... banyak woo... hahaha

last2... dia cakap... aku kawan ngan dia tak ikhlas lah... itu lah... ini lah.... kes nya aku lupa lah... tapi berkaitan ngan 'value' nih jugak lah kan.... tuh yang kdang2 buat aku bengang... dah tuh... ada lah jugak few thing yang aku dah takleh tolerate kan.... kata orang...kesabaran manusia itu.... ada batasnya.....

apapun... yang sorang nih... memang aku admit dia baik...cuma itu lah... ada few thing yang aku memang2 tak bleh nak tolerate...kalau dah byk kali sgt jadik kan.... so... let it be lah.....

apapun... to my x girlfren 1... emmm kalau dia hapen to read this.... aku tatau macammana bleh jadik cenggini..hahahah....

my x gelfren 2.... ko memang baik.. cuma... hati manusia tak sama... dan tahap kesabaran manusia itu ada batasnya.... ini pun kalau she hapen to read lah....

apapun... aku...sebagai manusia yang tak sempurna... sebab tuh korang jadik X... ada masa aku boleh begitu...tapi ada masa... aku tak boleh.... kita kan manusia....







Comments

haya_yaya said…
kawan rapat ade,tp kawan baik,akrab,cemolot,poci elek..
better this way la..kite tak mengharap org,dan org x mengecewakan kita..
yang pnting,buat baik pada sume..: )
atty's said…
dulu masa keje ..tmpt lama ade bestfriend..tmpt skrg..kty je..ar.mana ade orang lain.byk kawan cyber..taknak rapat2..abis .kat situ2 jew..
cik syahira said…
assalamualaikum.

teringat lak zaman dulu2.
pergi mana-mana mesti ada seorang dua jd kawan rapat.
alhamdulillah masa zaman uni ada beberapa org yg rapat sampai sekarang.
pernah gak la ada konflik kunun-kunun.
tp lepas bincang/slow talk kami semua baik semula.
well..
kadang-kadang ada yg kita boleh ngam-ngam, ada yg mcm habis-habis kat situ je.
apa-apa pun, sy tetap appreciate semua yg jd kawan sy/ blogger buddies sy.

*uii.. pagi-pagi dah komen panjang-panjang kat page akak! T.T"

*kak, nice to meet you lah. wink..wink.
Munirah Abd said…
mmm xmo lah ada-ada xgirl ni..

kalau boleh nak jalinan persahabatan yg dibina atas dasar kawan tu kekal la sampai bila2x..

nti sedih2x..xsyok laaa.. T_T
adenium said…
haya_yaya - emm kan.. kadang2 tuh yang kene baik ber[ada2..hehehe

atty's - macam kita kan..kenal kat cyber..hehe

cik syahira - nic to meet u too...???

munirah abd - ok.. kita kawan erk... sampai bila2... sedih kan ada x gf nih... kalau ada bf lagik sedih ke..hahahahah

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam