S-E-B-A-Y-A

hummm.... sebaya... itu maknanya.. sama umur lah kan... lahir pada tahun yang sama.... tapi kan korang....korang oernah tak...jumpa .... yang sama tarikh lahirnya dengan korang...... sama hari dan tahun nya....????

aku pernah tau.... kalau tarikh yang sama... ramai lah kan.... tapi ini..... yang sama tarikh dan tahun nya... malah ada sorang tuh.... sama tempat lahirnya........

ada sorang nih.... ntah mcmana... zaman dulu2 lah.... aku ada kenal sorang nih... via cyber world lah kan... K****** A***** hah gitu nama dia... (kot)...hahahaha... cam lah bleh teka kan... eerrr.. ke ada yang bleh...??? aku pun tak ingat lah macamana bleh kenal... sbb aku memang tak suka chatting... lps zaman skolah... except ngan org yang aku dah kenal... tak kesah lah camner aku kenal kan... lps tuh... bila borak2... tanya pasal birthdate.... huh... sama rupanya...tarikh... dan tahun yang sama... malah... tempat lahir jugak ye.... agaknya...kitorang dah pernah kenalan dulu kot..hahahahah.... tapi ntah mana lah g mamat tuh... aku pun tatau...lama dah lost ctc pun.... errr... nama dia tuh .. aku agak2 betul lah... tapi lebih kurang cenggitu lah nama dia.. hehehehe ...hish..keji..keji....

seorang lagik.... classmate aku masa skolah dulu.... kitorang sama kelas masa f5.... tapi masa tuh... takde lah close pun... so... aku tak penah tau pun .... lah kan.... tup2... ntah camne... baru baru nih lah... dlm mailing list kitorang.... baru aku tau... lahai... sama rupanya tarikh lahir kitorang.....

actually kalau nak tau... g lah kat jabatan pendaftaran kot erk... hah semua yang sebaya bleh tau kan...heheheheh....








Comments

cik syahira said…
assalamualaikum.

ye sy pun pernah jumpa dengan seseorang yg tarikh, tahun dan tempat lahir yg sama.
dan masa lahir pun hampir-hampir sama. beza dalam setengah jam ke satu jam mcm tu la.
jumpa masa baru-baru masuk form 1.
cikgu english buat aktiviti, siapa lahir bulan yg sama kena ddk satu tempat, siapa ada hobi yg sama ddk setempat.
cikgu nak galakkan pelajar bercampur dan tak de la asyik berkepit dengan geng yg sama je.
hhihi..
best! rindu la zaman sek..
JIVEBUMZ said…
setakat nie tak penah jumpa lagi.. tapi kalo tarikh sama tahun lain tu ada la kan.. setakat nie yg jumpa sume laki pompuan tak de lagi :p
Munirah Abd said…
saya saya saya pernah jumpa
schoolmate saya
lahir tarikh sama
hari sama
tahun sama
hospital sama
saya lahir dulu
n kemudian dia lahir
tahu pun sbb check surat beranak.
belakang surat beranak saya 25 dan dia 26

bila check dgn umi ada xbaby girl lahir selepas saya..n umi said yes ada baby girl selepas saya juga..

n yes the girl itu adalah schoolmate saya..sungguh xsangka jumpa kawan masa lahir..dulu agaknya berkenalan melalui suara sapa paling nyaring menangis..

oh masa sekolah pula dia mmg bersuara nyaring..hehhehe :P
Munirah Abd said…
eh nak citer lagi ..
dan jumpa kawan sekolah tu bukannya di banting tau kak...bukan hometown saya..sbb saya lahir di KL..

jumpa sama lahir tu di PAHANG..woo jauh kann sampai ke PAHANG baru jumpa... hahahhaha
adenium said…
cik syahira - emmm best kan.... macm yoyooh jer rasa....tapi kita dah lost ctc yang lahir sama tempat tuh....:-(

jivebumz - errr.. pe kata pakat g jbatan pendaftarn ...jomm..hehehe

munirah abd - dikkk.. kes ko memang lagik hebat lah... samai turutan kat no surat beranak tuh......hahahahahah...susah nak dapat kes cenggini...hahha

munirah abd - wahh ada sambungan gitu...hahahah... sebab tuh aku cakap kess ko lagik hebat... hhehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam