aku...memandu...dan trauma...

sejak peristiwa itu aku memang ada phobia sket lah kat jalan raya nih... kalau dulu.... aku pun... memang langsung tak bleh nak drive ngan kereta itu dulu kat jalan tuh... skang ok dah lah sket... tapi.... seriesly... kalau aku drive... peristiwa itu masih ada datang kat pikiran nih... memang aku dah takde lah nak laju2 sangat kat jalan raya.....

bila tekan accelerator tuh jer....macam2 datang dalam pikiran aku.... tapi akdang2 aku lawan jugak.... dan kadang2...aku ketepi... kelorong kurang laju..... seriesly.... memang lah mungkin ada yang kata.... alah... sket jer pun tuh... tapi pengalaman macam nih kan... aku mana pernah ada.... sobila dah kene... adoiii......

asal kejadian... car aku yang rosak... dan car stop kat tengah jalan... tgh hiway... bayangkan... aku nampak... lori...kereta sumer laju2 kayt belakang..... honk kat aku.... aku memang panic giller.... yang aku sempat pikir.... aku msti kuar dari car aku tuh.... apa lagik yang bleh aku buat kan.....masa itu adalah bulan puasa ye.....hari yang ke sepuluh......

so sebab tuh lah aku skang masih belum cukup kekuatan untuk berulang alik dari rumah aku ke pejabat setiap hari.... ye masih belum cukup kekuatan.... aku cuma bali ujung minggu.... bila mana tidak ada bayak kereta dijalan...kat jalan tuh la... kat jalan lain takper....

masa on the way ke JB hari tuh pun... ada jugak kejadiannya... masa tuh btul2 nak exit seremban/labu tuh... ujan dah start lebat kat situ... aku takde lah drive laju.... aku pandu car my BIL.... tetiba aku rasa... macam kereta meluncur ke kanan... aku memang di lane paling laju... aku kawal stering ke kiri... sehabis-habis nya.... tapi macam takde effcet... memang takde... dushhhh... kereta terkene pembahagi jalan.... tapi nasib baik.. takde apa2...cuma kereta lah calar balar jugak kan..... BIL cakap... mmng pnah dia nak jdik macam tuh... cuak jugak aku....aku terus jer lah drive.... sampai machap... dah berenti rehat tuh baru tukar driver....

memang tak dijangka kan... aku memula memang ada rasa nak drive kereta aku jer... ntah mcama mana aku naik car BIL jugk.... aku nih...biasanya kalau ada 2nd thought tu... korang kne lah advice... kadang2 ada rasa... cuma aku tak mampu nak buat apa2....

sebab tuh jugak... aku jual car aku dulu.... sebab...aku rasa phobia yang lebih bila aku drive car tuh....walaupun lps kuar wshop... car tuh memang dah ok.... car aku skang... is one of the safest car on the road... harapannya.. supaya memang safe lah kan....

so skang... aku agak berhati2 dijalan raya... bukan dulu aku tak berhemat dan berhati2.... tapi skang ..aku macam ada rasa takut yang lebih... kalau dulu... aku mencilok2 jugak.... tapi apa yang penting..(kerjasama)... kita tau itu adalah selamat... sebenarnya...memandu tuh funn....

memandu lah dengan berhemah....

Comments

atty's said…
saling lah kita ingat mengingati kan sid..berhati2 dijalan raya
*ayu* said…
kadang2 sid.. beenda tu jadi gak even kita berhati2 camner pun...
apa pun... u take care, k?
adenium said…
atty's - yess kakty.... sama2 kita berhati2.. :-)

*ayu* - betul babe... itu memang da ketentuan kan...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam