bulan bebas shopping

wahhh tajuk mcam tak hengat kan...... tapi ye korang...itu lah yang aku cuba nak buat...bulan julai.... 1-31 julai ..adalah bulan bebas shopping untuk ku..... kenapa...??????

i. semua keperluan aku macam dah ada jer kan.... emmm walaupun ada 2 item make-up yang aku nak carik lagik... tapi masih bleh guna yang sedia ada kan... hehehehe... so tunggu august ye....

ii. aku terlalu bebas bershopping kebelakangan ini.... walaupun kekdah...taknak lagik shoppping dengan kad telah aku berjaya laksanakan....tapi wahhh... cam byk cash lah plakkan..... hahahah....

iii. gaji june dah banyak aku habiskan untuk shopping make-up...wahhhh..hahahahah ye lah tuh kan.....

tuh jer ke sebabnya... emmm tuh jer lah kot....heheheheh.....

sebenarnya...sebab dalam kepala aku nih byk mende nak dibeli... tapi kalau tak beli pun takpernya,.... so sebab tuh aku nak tgk... berjaya kah aku melepasi apa yang aku sendirik tetapkan,....hehehehe.... so aku ishtiharkan lah bulan bebas shopping kan..heheheh... apa yang aku nak sgt beli tuh....??

# levis jeans kaler biru... cuz skang aku ada hitam jer.... yang biru dua dah takleh pakai... satu ...sbb dah jadik besar...(wahh perasan kurus...)...satu lagik koyak kat lutut... dah pakai tudung...takkan nak pakai jeans koyak kat lutut kan...hahahahha....

# sun glass ... yang ada dah patah la...

# sandal yang ada heel.... kan ker dah ilang sebelah.....

# foundation yang best ... hah ko.... ada plak skang foundation yang best.... abis camno....

# mascara ... kekdahnya skang... dh g kat make-up outlet kat shopping compleks dah menrai mascara yang tak suka dulu tuh kan...heheheh...

...............

so jom tgk... berjaya kah aku.....hahahahaah.....

Comments

cik syahira said…
assalamualaikum.

sama la kita.
sedang berusaha utk tidak terpengaruh mahu pun terjebak bershopping lg.
T.T"
kak.. jeans koyak tu boleh je hantar kedai, tampal kat lubang dia.
gerek seh..
ehhehe..
adenium said…
cik syahira - huhuhu...harapnya... dapat lah meng kontrol nih...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan