agenda hari sabtu - bbq

sabtu harituh... gang2 budak sekolah aku ada lah buat bbq kat umah one of us jugak lah.... biasalah... sesekali buat makan2 cenggini... dulu asyik muka samajer... skang at least ada lah yang dah join the groupkan....

itu antara makanan yang ada lah.... banyak jugak lah makanannya.... sampai bleh siap tapau bawak balik....ye lah...kalau tak...sapa nak habiskan....

this is among the earliest yang sampai....

rizal tgh dok siapkan bara api ....
jong...mad jawa...nga rizal.... dok handle the fire...hahaha... aku ngan nget join group nih....kurapt sampai lambat join later..... best dok kat belakang nih..... sambi membakar... sambil gossip... sambil makan...... hehehehe
yang lain...dok makan kat luar nuh... hah nih dok kira duit.... bukan pe... kalau buat aktiviti cenggini...kitorang collect lah duit untuk beli main course kan... kadang2... kita buat pot-luck....

post mortem...lpeas semua dah kenyang...hehehehe...next umah sapa will take place...??? and apa aktiviti plak...???
among yang datang lah nih.....sesekali buat gini seronok gak.... ada gak yang tak dapat dtg.... sebab keje.... macam shahri baygon the pilot tuh... dia kebetulan fly ke frankfurt plak hari tuh... dan ada jugak yang ada kerje....
so next agenda ...emmm mungkin lps raya lah plak kot...... nih dah dekat nak puasa.... or mungkin majlis berbuka puasa agaknya.......
errrr... futsal before bulan puasa.... sapa nak initiate nih....hehehe












Comments

cik syahira said…
assalamualaikum.

uihh..
tgk makanan kembali lapar pula.
ehhhehe.
bagus kn buat aktiviti mcm ni.
dapat merapatkan ukhwah.
* thumbs up.
Umi Rose said…
bestnya gathering mcm nih...ermm..dah lama tak buat bbq lah..teringin plak
JIVEBUMZ said…
mak aiii bestnye kak makan bbq ramai2 camtu.. saya sukak!!
adenium said…
cik syahira - sesekali buat cenggini memang besttt

umi rose - apa laagik rose... buat lah..ajak kitorang g..sure g nya lah..hahahah

jivebumz - saya punnn... :-)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam