sesi memasak...

huhhh... jom cerita pasal masak..... emmang dah lama tak masak nih sebenarnya...memang dah lama.... betul... masa u cakap pasal masak arituh,... baru i perasan... i memang takde food stock langsung kat umah tuh..... not event junk food.... so lepas tuh... terus terpikir nak masak... tapi knowing me... yang beriya nak kurus... kang masak.... makan banyak plak... tapi tak kesah lah kan... masak gakkk...



lepas tuh baru lah i beli sket stok makanan... dan satu hari tuh... i bli nih... untuk makan... healthy ye....
hah ... kan aku suka sgt salmon kan korang.... nak beli fresh salmon... doesnt look fresh pun... so sebab tuh i beli frozen... dah sah2 nama frozen... frozen lah kan...hehehehe

oyster mushroom n broccoli.... main campak2 jer dlm kuali tuh... emmmm healthy...heheheheh....

salmon nih pun... just cook with butter sket... korang tau lah kan... kalau aku masak.... yang senang dan simple jer.... emmmmm
tadaaaa... cenggini lah rupanya.... simple.... yet so.. tasty... hahahah saper nak puji kalau bukan aku.... kannnnn... dan yang makan pun aku jer.....hahaha

aku nih... memang minat masak.... tapi masak yang simple2 lah kan... nih ada lagik sessi masak... hari tuh dah baca kat entry seseorang kannnnn (hehehe)... lps tuh.. sambung dlm jemaah... permintaan nya simple jer... no hal lah kan.... bleh masak lagik...heheheeh
kalau takat nak suh goreng udang.... dan....
....jadikkan cenggini... takde isu lah ..hehehehe... bleh jer...
dan buat nasi goreng nih.... hahahaha... semua orang bleh buat...hehehe... siappp.... best ke tak... tatau lah... tapi takat nak makan tuh,... ok jer lah kannn..hehehe...
series.. aku kalau masak memang suka... tapi masak yang sempoi2 gini lah... so.. aku memang lah plan nak belajar masak ... kalau minat.... tak belajar... emmm tak berkembang lah (badan) .. hahah....
so gitu lah citer memasak aku.... hehehe











Comments

atty's said…
mesti sedap tu ..huhuhhuhu..nak ar jugak..
haya_yaya said…
kalo minat makan,kena pandai masak...bru aci...hahahaaaa...
pandai masak ape yg kita minat je la..teliur ar tgk ns goweng tu..
MY HEART said…
Omak aii.. rajinnyer. Bilo nak masak untuk ese ni??
adenium said…
atty's - sedap ker..hahahaha... kene rasa lah..hahah

haya_yaya - nasi goreng ngan telur jer tuh kak oii....

my heart - bila nak..hehehehe
Mr & Mrs MonDoK said…
.:: Aaaa... Salmon tuh sungguh mengecurkan air liur... Kalau goreng ngan butter pastu ada bawang goreng sket, cili api goreng sket, perah lemon sket, titis Kikkoman Soy Sauce sket... Hhhuuuuu... Sodappp!!! ::.
cik syahira said…
tgk nasi goreng je dah teruja.
tambah lg dengan udang tu.
uiii..
sedapnya!
sy suka je sayur mcm tu.
healthy n simple je nk sediakan.
plus sodappp.

*alahai.. lambat lg ke nk azan maghrib ni T.T"
Mama_anggun said…
huhuu...smlm pi jusco mv...carik gak salmon frozen tuh..tak jumpo plak...iskk...nak try jugak la...sedap je nampak tuh...
MY HEART said…
Arini gak! Wakakkakaka...
adenium said…
Mr & Mrs Mondok - wow... dapat resepi baru nih..bestt best... thanks .. :-)

cik syahira - syahira.. saya jugak adalah berpuasa..hahhaha... kita tgk jer lah kan..hehe

mama_anggun - aku memang suka salmon..manjang lah sedap kan..hahaha...ko kene carik lagik...hahaha

my heart - err... arinih kita keje..heheeh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan