manjakan diri bersama NONA-BODYSHOP

MANJA DIRI NONA@THE BODY SHOP
Nature's way to beautiful.....
Tarikh:11 July 2009
Lokasi: Seven Heaven Pavilion, KL
Waktu: 1.00-300pm

event nih GBM di invite oleh NONA.... thanks... macam biasa ... it's from RM jugak... thanks jugak to Ayu The Sun sbb tolong registerkan kat FB...aku on the way ke JB masa tuh...

gift from karangkraft..... the magazines
from bodishop... moisture white essence... and foundation
before the session start
masa session nih... cindy tells us bout pigmentation....
pigmentation nih bleh jadik sebab genetik... endocrine (spt preggy..dan stress).... hormone therapy (macam nak monopouse tuh) ... percriptive drugs....cosmetics....sun exposure dah macam2 .....
tapi yang selalu kene yang kulit cerah lah....
so kalau nak control jadiknya pigmentation nih.... kena lah control excess melanin formation..(melanin ni..kalau ingat masa belajar bio dulu.. adalah ... mende yang menggelapkan kulit...)...selain tuh kalau nak kawal pigmentation..kene lah pakai sunscreen.... pakai bleach or lighten melanin pigment.... protect kulit kita dari free radical damage dan sebagainya......
aku dok semeja ngan kak red and dila, ...ayu the sun ngan rose dok meja lain... (yan lagik lah kat tempat lain ..... :-( ...)
eh korang tau tak ...kita kene ada 3 cleanser tau..... satunya untuk eye n lip.... pastuh makeup remover dan yang satu lagik baru lah deep cleanser..... hah... bukan main cuci muka dengan cleanser gitu.... kata cindy jugak... kene jugak guna make-up removal ..walaupun kita tak make -up.....

itu lah cindy yang dok bagik presentation.... so kitorang apply lah apalah apa yang diajar masa kat kelas tuh.....kak red ...nak di test struktur kulit muka....
nak guna tisu pun mesti betul kan... kene tau lah cara melipatnya.... supaya tisu yang empat segi itu...dilipat... lipat.... lipat... sampai.......
.....jadik cenggini..hehehehehe ... leaps tuh... cara nak wipe kan ke muka pun di ajar.... mula dengan forehead... 2 kali kanan..dan 2 kali kiri..... lepas tuh.... bahagian tengah ..batang hidung tuh... buar L... kiri dan kanan ... lepas tuh... kat pipi... buat C .... lepas tuh wipe jugak ke atas.... hahahaha...korang paham ke apa aku citer... alah..korang imagine lah ye... ini lah oentingnya kelas dan session cenggini sebenarnya.... sebab ..kadang2 apa yang kita bayangkan adalah tak sama....
lps dah try skincare semua... jom kita apply make up.... moisture mask tuh sungguh best... emm harus lah membuat lawatan ke bodishop selepas hari gaji nanti..heheheheh ....warna warna make-up ini adalah sgt natural ye.... so lepas session arituh.... kami semua adalah keluar dangan muka yang sgt natural....
foundtion nih lah kami dapat ..complementary dari bodishop.... (tak termasuk berus ye..heheeh)
sebanarnya kan korang... bodyshop skang ada product moisture white range .... - for all skin type .... antara kenapa korang should try the product.... adalah kerana ianya di formulasikan with Vitamin C.... ada community trade spt soya oil and sesame oil... liqourice extract dan sebagainya lah....
setelah aku cuba haritu.... dah adalah beberapa item yang berkenan dihati kannn.... emmm bila nak buawatan ke bodishop nih...?
thanks to NONA n BODYSHOP.....






Comments

atty's said…
kty pun tgk sid ..dah makin ayu..gitu..
adenium said…
atty's - hehehe kakty..buat i shy shay tau..hahahaha...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan