nak citer pasal memandu lagik....

emmm tak abis2 lagik aku nak citer pasal memandu nih.... tapi ini bukan aku lah yang memandu kan.... actually...masa kecik2 dulu.... aku sgt takut naik kereta ngan orang lain.... agtau dengan kata lain... aku yakin... ayah aku drive jer.... bleh gitu...????? masa tuh bleh lah....

memula dulu... aku memang minat sgt lah kalau kereta nih.... tapi lama2... aku dah kurang ambik tau.. kenapa..??? aku pun tatau....

dulu... kawan2 aku...memang kaki kereta... my gud fren yang kat melaka tuh...(empunya satria putih WD* 84*8 tuh..) .... memang banyak dia citer pasal kereta kat aku nih.... so dulu banyak mende jugak yang aku tau... aku dengar aku tau... lama2 ..tatau kan... kalau aku ambik tau... aku makin tau.... dulu kitorang selalu balik kampung sekali.... so... dia memang gud driver lah kan... hehehe... gud tuh camner.... gud for me lah..... sebab tuh...aku kalau naik kereta2 laju nih... kalau aku tau org tuh bleh bawak laju tuh... aku tak kesah lah.... sebab kalau belajar bawak laju... memang bleh bawak laju... tapi MEMANDU LAJU DIJALAN RAYA.... SALAHKAN...HEHHEHEEH...

lepas tuh masa kawan dengan k**** pun... memang bawak car laju.... memang laju lah kan.... tapi aku jarang tanya.... aku banyak memerhati.... macam mana dia drive kat jalan lurus...lap... sumer tuh.... so... sket2 aku ptractic kan... kalau kat jalan lurus... kat hiway... auto cruise jer lah kan..hahahah... mmm bila lah aku nak pasang auto cruise kat car aku erk.... ok... bl tgk dia drive... kadang2 pulak.... yang jadik navigator... wahhh ..suka lah dia kan... macam encourage lah tuh kan... lagik jugak... aku tak penah ambik tau.... sebab dia yang ambik tau pasal car aku dulu.... tuh lah orang kata....dapat kawan yang tau pasal kereta...belajar lah.... jgn suka jer sebab tak payah ambik tau...kannn...

dulu bodiguard selalu gak tolong bawak kan aku sana sini kan.... masa aku takde car... so... dia memang bawak car...macam 2 orang kat atas tuh lah jugak... penah dia tanya aku....'kalau u takut i bwak laju u bagtau lah ye'... lebih kurang cenggitu lah.... actually aku dah biasa lah... dgn cara memandu gitu... cuma masa memula tuh... aku kene lah tgk... kan... kadang2... bawak laju..tapi sebenarnya... tatau... tapi bla dah dua 3 kali naik... aku tau... sama lah ngan kawan2 aku kat atas tuh.....

apapun.... sebenarnya...seronok belajar memandu laju nih.... tapi kenelah ditempat yang betul kan... tapi sicne aku dah takleh nak bawak manual car nih... heemmm... malas aku nak komen... skang aku rasa... cukup lah dapat memandu dengan selamat ke setiap destinasi kan...

hish pehal lah aku dok citer pasal driving jer ntah minggu nih....

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan