weekend food

this entri.... speacially for zoe yang berada jauh nun di state... bukan lah untuk melelehkan lagik air liur nya... tapi... this is what i have to fullfill nanti..hahahahah....
laksa tuh memang fave zoe lah tuh... from pasar malam KD... dah lama tak jejak situ.. since aku last pergi ngan zoe gak... tapi friday arituh... sempat gak ajak osmate gi... tapi aku tak beli laksa friday tuh... sebab dah nak masak laksa esoknya...

rojak buah... emm healthy ke nih erk.. cuz the kuah tuh...aku rasa bit guilty gaks lah...
kueh nih... korang panggil apa... genderam...?? telinga ke**ng..or what ever... tapi... yang nih..version nih memang besttt.... biasa aku nih kalau nak beli kueh nih yang dah lama,... tapi ini..fresh dari kuali... rangup... ini lah yang terbaik yang pernah aku rasa....
ini laksa lagik.. tapi ini aku yang buat sendirik lah ye... heheheh....
actually... menjelang ke weekend pun memacam lah aku makan nya... food from my kampung... kopok lekor n satar ... dari terengganu... memang meveless... tapi nan ado lah aku sempat nak hambik gambar.... sampai jer terus sambar.. ngap..... thanks to my sister and my BIL-to-be



Comments

♥Syamelia♥ said…
laksa 2 nampak menarek la sid...
pandai u masak...
yg rojak buah 2, ok la... motif nk rasa guilty? ala, kuah 2 xyah amek byk2 sgt... agak2 je la :)
adenium said…
syamelia - nampak memang menarik amy... tapi kene rasa dulu... heheheh...
suka kuah rojak lebey.. tuh yang makn dgn guilty..heheh
FaTiN said…
hi!!
salam ziarah..ni first time singgah sini..
semua makanan nmpak sedap esp rojak tu..nyum2!


p/s: saya baru saja follow blog ni.semoga kita boleh jadi kawan :)
RaYzeef said…
Sid, bukan kueh generam...kueh peneram! my favorite tuh..sodap nampak, bak sikit..jangan kedukut macam haji rahim..eh haji bakhil!
zOe said…
terharu aku jauh di sini, aku tahu dikau rindu sama daku ..masa makan pun terbayang2 kan ..nasib baik si effa dah warning aku ckp korg g psr mlm hari tu and ko siap amik gambar laksa tu hehe ...nasib baik aku x pregnant if not sure baby aku dok kuar sememeh jer..asyik kena tag foodies pic jer lately :P

kueh tu byk nama ..denderam? penyeram? tinger k*lin* ..lain kali pergi psr mlm kd kim salam la juga kat makcik nasi kerabu/laksam tu ..nothing beats psr mlm food..soddapp
adenium said…
fatin - salam kenal...singgah selalu ye.. :D
i luv food..so citer pasal food takleh tinggal...

rayzeef - hahaha.. abang morad colonge ..makan jer i tau.. nama tak arif.. nak ke..jom gi pasar malam...huh...

zoe - ko tetap di hatiku bi... memang lah... giler lah.. aku ingat diet.. kalau tak semua nak rembat... waaa..ghindu kat ko... nak ajak gi makan2....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam