dah mula diet ke....hehe

allo...allo.... apa citer diet korang... terkawal...??? biasalah kan... awal2 tahun nih mesti under control jer kan... takde perayaan... lagik lah senang kat kawal... ye ke... ye lah kot kan.... biasalah awal2 tahun nih lah kalau nak kawal pemakanan nih pun..hehehehe...
aku..?? err... ok lah tuh kot...hahahahaha... macam lain amcam jer bunyik erk... emmm ... still lah... still under control lah kan... dah tuh... kalau aku tak kontrol... sapa lagik nak kontrol untuk aku kan... hahahahaha....
aku memang perlu kawal makan skang nih... kene reduce jugak berat nih balik... sebb dan seronok2 jer makan tak hengat... mula dari hari raya arituh tau....lama tuh... raya puasa tau... raya haji pun dah lepas... raya christmas pun dah lepas....takkan nak tunggu raya cina plak kan... hahahaha... kang tak pasal2 nak kene invest baju baru plak... ahhahaahah....
invest baju baru untuk tidak tambah kan size... ok lah jugakkan... hahaahah.. takkan nak invest sebab baju dah tak muat erk....

so skang... tgh tegk2 jer apa2 yang nak dimakan... apa2 yang boleh dimakan.... yang perlu dimakan... chewahhhhh....nampak macam orang rasa bersalah jer kan...hehehe...

bukan apa... bila berat badan nak naik nih...mula lah rasa tak selesa sket... baju pun dah rasa mengecik kan...hehehe... dah tuh...mula lah nak rasa sakit sana sini kan.....

so.. elok nih kalau nak mula kan mengawal pemakanan di awal tahun nih...hahaha...kang kalau tak mula awal tahun nih... dah nak kene tunggu awal tahun depan plak ..hahahaha... dasyat lah gitu... sah2 lah kene buat new investment kat baju2 nih kang....

so.. untuk yang berdiet.... selamat berdiet...hehehehe



Comments

Lyn Yusoff said…
Selamat berdiet sid.
good luck yea.. :D
Munirah Abd said…
malam makan kurma je kak :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan