catatan perjalanan seorang sahabat

harinih....aku nak share catatan perjalanan seorang kawan aku nih... dah kira macam my big bro dah pun nih... seronok plak aku baca citer2 nya... aku dah glance sampai habis... dan skang tgh baca balik kesah2 perjalanan dia.... aku sesuatu yang sungguh menarik perhatian aku... yang buat aku rasa nak share ngan korang....mungkin bagik korang biasa jer... apa lah kelas sgt kan...

tetapi mengenali nya sejak tahun 98.... aku jugak nak give him back the words he once gave to me... " U r 1 of thenicest thing god want me to experience..." ...

citer kat jepun takde lah masuk sini .... kesah di PARIS... dan KEMBARA AGONG nya.... teruja plak bila baca tentang kembara agong nya.... betul lah bak kata IMRAN... european country... lebih kurang jer.... statue's everywhere... adding to it... from my so little experienced in few european countries... u can easily found water cruise... and cathederals.... seriesss...

oh ya.. aku sukakan catatan perjalanan begini sebab .. impian aku untuk menjejaki kaki ke serata negara tuh.. adalah sebab nak menikmati pelbagai perbezaan dibumi Allah ini... aku bukan yang jenis shopping2 tuh... tak mampu aku nak jalan2 shopping bagai pun..hahaha...

sebab tuh my next trip to europe pun... aku nak cover few country kalau boleh... wehhhh...ini adalah angan2 tau... jgn plak korang tanya aku... bila nak gi nih... hahahaha... ada rezeki sampai lah aku.... berangan... lagik nih... nak terbang KL-Paris.... naik eurostar gi london... explore UK ngan train...then naik easyjet sampai budapest... oppppssss..... stoppppppppppppp cukup lah berangan..hahaha... sbb cek2 poket... blom bleh melunasi angan2..hahahaa

so back to the point.... basically....semua lebih kurang jer lah... cuma mungkin experience tuh lah yang berbeza.... so... bak kata IMRAN jugak... kembara agong nya memang agak berlainan... wahhh.. dari plan nak visit IMRAN kat PARIS dan jenjalan kat europe... terus rasa macam nak jugak jadik tetamu ALLAH... walaupun bukan memulakan kembara agong..... sungguh menarik pengalaman nya....

ye... tetiba aku rasa jeles sangat bila IMRAN dapat semua nih.... kalau ada rezeki aku akan sampai jugak kan... walaupun tak tahu bila...semoga murah lah rezeki ku... selain menjadi tetamu Allah... memang nak jugak menjejakkan kaki ke merata dunia... memang itu impian aku sejak kecik... tapi sebab bajet yang agak thight... tengok gambar sahaja lah kan dulu....

satu lagik... aku cukup jeles bila baca IMRAN sambut his 38th besday sebagai tetamu Allah... jika ada rezeki.. Allah jugak akan beri aku peluang.... mungkin korang bleh baca nih sambil feeling2 merantau kat negara orang... hehehe..aku lah tuh... aku nak sambung baca dulu lah ye.... :D

Ya Allah... semoga suatu hari nanti... kau menjadikan aku tetamu di bumi al-barakah Mu...


Comments

Liza said…
Insyallah Sid, K liza aminkan the doa...Amin...
adenium said…
Liza - :D ..thanks kak liza...
zOe said…
i hv a feeling ur wishes will come true this year :) ..oh yer US pun not bad in term of sightseeing/ roadtrip but sini temptation to shop pun tinggi hehe ..outlets sana sini kan

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan