aku dan lagu : aku lah kekasihmu

korang penah dengar tak lagu nih... aku terdengar masa dok layan siaran radio melayu..masa nak gi keje pagi tuh... actually lagu nih... tak penah lah ada org dedicated ke.... nyanyikan ke... tapi bila dengar lagu nih...pagi tuh.. aku tersenyum sendirik dengar lagu nih... dan buat aku teringat pada seseorang... tetiba plak teringat kan... bila tgk lagu lirik.. hati aku cakap ..(not all ) man is always man dan word is just a word lah kan...
actually... aku penah lah rasa.. ada lah kononnnnnn ada orang cakap cenggini lah kat aku... series...punya lah beriya... hish..sadis lah plak rasa... sebab rasa lah kan... dia bukan lah suka sgt kat aku KOT.. ye lah..kalau betul2 dia suka lah kan... kalau lah 'akulah kekasihmu' kan..heheheh....takkan dia sia2 kan hubungan kitorang dulu kan... tapi lepas dah takde apa2 hubungan bleh plak cakap 'akulah kekasihmu' kan... camno tuh erk...emmm... pelik jugak kalau pikir... so dont go there lah...
kita cakap pasal lagu nih ye... :D ...so dengar lagu nih... sampai abis lagu lah aku dok tersengih sengsorang dlm kereta... naper ntah ku dok sengih2 tuh..heheheh... dok teringat kenangan dulu lah kot kan... memang lah manis... seronok apa kalau orang nak sayang kita sampai bila.. korang tak nak ke..hehehe...tapi bende dah lepas... tak perlu lah ingat dah... mayangkelapa oooiiii..... tapi takde lah orang heran nya kalau ko tersengih sengsorang dlm kereta... sebab.. memang dah lumrah cenggitu skang..hehehe... tapi pepagi buta.. mesti orang kagum kot.. hehehe... mood baik wehhhh..

jika DIA membaca entri ini.... ikhlas lah dlm berkata2 tu.. kdang2... kata janji manis kita tuh boleh melukakan hati orang lain.... jika kita tidak pernah terluka hati.. jgn lah lukakan hati orang lain... wahhh tetiba aku bagik tazkirah di hari jumaat... :D ...

lyn jer lah lagu nih korang.... hehehe




itukah dia kekasih yang pernah berjanji
memberi cinta, untukmu sepenuh hati
ia akan menyesal suatu hari nanti
apabila ia mengetahui
kekasihmu ini ingin kembali.

tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
walau beribu bisik janji ia merayu
kekasihmu ini terlalu ingin kembali
apabila ia mengetahui
kekasihmu itu, membuat kau bersedih.

oh kekasihmu ini akan merasa gembira
andai dapat bersama untuk selama-lamanya
hanya untuk menyayangimu..
hanya untuk bercinta lagi...

andai, engkau berduka..
aku yang pertama di sisi..
andai, engkau bahagia aku kan terus..
berdoa semoga, suatu masa
pintu hatimu kan terbuka
dan kita, akan kembali bercinta lagi..

aku akan kembali
walau jalan berliku..
kerna ku,
kekasihmu..
hingga ke akhir..
hayat...








Comments

*ayu the sun* said…
mulut je manis.. but tak kotakan ek sid?

jom meatball!
eh silap!
jom poco2!
:)
BaiDuRi said…
saya pun dgr lagu ni pagi tu..saya suka lagu ni dulu kini dan selamanya tapi sampai skrg tatau sepatah ha*am maksud lagu ni..wpun tak la puitis mana..yg dok dgr kekasihmu itu, kekasihmu ini, kekasihku..kekasihmu..byk sgt kekasih tak tau yg mana satu kekasih dia..huhu..
adenium said…
*ayu the sun* - malas nak ingat dah...poco2 jommmm....hehehehe...lps tuh baru meat ball...

baiduri - lelama baca lirik tuh...pasti tau tau..hahahaha
Kyuubi_85 said…
dengar lagu ni buat i rindukan sidia.. :D
adenium said…
kyuubi_85 - wahhh.. nih.. teringat pada sidia.. ini..kekasihmu itu ke kekasih mu ini..? :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam