kek aku tertinggal....

meh nak citer... ini adalah citer tahun lepas... wahhhh...macam lama lah sgt plak kan... a day before christmas arituh.. lepas exam bagai... wahhh tetiba terasa nak makan cake... being me... i'm not too fancy bout cake.. yang aku tau....nih lah secret recipe jer...
sebab nak sgt makan cake kan.. aku sanggup gi beli barang kat alpha angle... padahal... EON Setiawangsa ... sepelaung jer.... dah ambik barang bagai... zass... gi beratur ...ramai lah plak nak beli cakes... esoknya kan nak christmas... so aku pun.... yang nak beli 3 slices of cake nih pun... dok beratur lah tunggu bagai......
dah siap bayar.. aku tunggu bebudak tuh packed cakes tuh.... ambik... terus gi kat car... malas lah aku nak melengah2 lagik kat situ.....

dalam car tuh.... tgk ada 2 kotak jer ..ehhh..budak nih... bleh plak dia put 2 slices in a box.. dah lah different flavour.... kata aku lam hati... apa2 jer lah kan....

sampai kat umah... tgk... memang 1 slice per box jer pun... so maknanya aku dah tertinggal satu lagik cake.... adoiii... malasnya nak gi hambik lagik.... nak koll ker erk...

call jer lah kan... seb baik... budak tuh kata memang ada cake aku tertinggal... dan dia kata aku bleh ambik bebila jer pun... ye lah..malas dah lah aku nak gi sana ambik kan....

so... hari tuh... beriya lah aku gi ngambik cake kat situ... takkan gi hambik jer kan... harus lah ada tambahan pembelian... emmm tuh yang aku tak suka tuh...hehehehehe... tapi tak payah lah tunjuk cake2 tuh... ini adalah supaya aku yang sedang 'berpantang' tidak akan ke SR lagik untuk seberapa seketika...hehehehehehe



Comments

cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

tengok kotak pun saya dah terpengaruh. huhu.
teringat-ingat kat chocs indulgence.
sedapnya..
adenium said…
cik syahira - hah tuh lah pasal syira.... kalau tunjuk cake... hah..nnt mau meroyan plak kan..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam