mari berkebun

korang ada main apa2 game kat FB tak... real time game nih memang leka lah kan... aku dah tersangkut kat farm town lama dulu.. emmula memang aku tamau... tamau sgt2... sekali terjebak jugak... adoii lah...
dulu.. ada lah jugak rasa berlumba2... sebab masa tuh semua tgh semangat... dah tuh.. aku agak terlambat nak join the group.... tapi skang.. aku plak yang paling tinggi level... masa ambik gambar kat bawah nih... masih level 51..skang dah hampir 53 ... tapi skang.. aku dah tatau apa sebab nak main lagik... mansion pun dah beli... dah tatau apa kesudahan nya... tapi masih gak main...kalau takde apa nak buat.. tapi skang aku tanam yang 3 4 hari baru bleh haverst lah....
kalau main nih... kita boleh virtually upah orang untuk haverst...dan plow.... tapi nak tanam... kene tanam sendiri lah.... kalau boleh upah orang... memang aku upah orang jer.... rupanya boleh... bukan virtually.. tapi betul2..hehehe

hah ini lah orang nya.. yang nak tolong aku tanam... siap lagik skang... kalau nampak aku berkebun jer...'along nih...asyik main jer...' .. pastu mula lah dia sibuk.... 'haziq nak main tanam2... haziq nak main kebun...' ... 'haziq suka kebun...' .... so apa lagii.... upah jer lah kat sia kan... maklang dia kata.. emm buang masa jer...'baik tolong paklang jual ikan..dapat upah...'

jangan tak caya..kalau kita tak control... haziq dah pandai pilih nak tanam apa... kang macam2 lah dia tanam......so kene tgk kan... buan main lagi skang..sumer mende dia cuba.....

'jiq... tengok sini sket... asyik elka kebun jer...' ... hahahah...tuh lah dia haziq yang sedang berkebun... senang kan.. kalau dah ada pembantu nih...

so.. kalau bukan Farm town skang... memang haziq terus jer menyibuk.... sampai takbelh nak kebun depan dia dah...
satu lagik kan korang... jgn lah terjebak.. dengan game kat fb nih.... leka... nyesal pun ada nih..hehehe... so aku tutup terus niat nak bela ikan ke.. nak ber cafe ke... tamauuuuuuu tamauuuu.......lain lah kalau haziq dah lagik pandai kan... tapi mesti haziq pun nak ada FB sendiri pulak ... :P



Comments

zOe said…
tertipoo laks aku, betul la tadi aku fikir dah boleh upah org plant for us on FT..ropa2nyer mu kerah underaged labor :P ..yeah me pun stopping at just d agrotani games, no fishy or restaurant games for the time being ..tak larat den
cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

sy dah sedikit terabai dah kebun dan akuarium.

tak sempat la. lg pun saja buat-buat tak menanan apa-apa nnt kena harvest pula.

agak dah tumbuh lalalng kot kebun sy tu. hu hu hu..
FaTiN said…
salam,

saya dah addicted dgn cafe world. hari-hari kena buka fb utk serve makanan kat cafe. kalau tak sempat sanggup call kawan mintak tolong jagakan. serius, mmg addicted! ^^
Ayu Zuraida said…
haha..jiq, jgn lupa ye cukup buln mintak gaji dengan mamalong.nnt slip gaji tunjuk kat mklang..klu xpadan dengan keje maklang nk lapor kat pejabat buruh.hehehe..
adenium said…
zoe - hahahah... tertipoooo...ini bukan paksaan bi... kalau ko dok kd.. sah aku bawak balik sana...tolong ko... hahaha

cik syahira - hahaha.. memang sah lah tuh... untung kan ada haziq...hehehe

fatin - ada jugak rasa nak try... tapi tak berani lah.. takut addicetd..kang basi abis food..hehehe

ayu zuraida - gaji lebih jer dapat...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan