food review : SHOGUN - againnnnnn

aku buat sekali lagik review kat SHOGUN ye.... harga adalah seperti dibawah ye... skali lagik.. aku gi SHOGUN kat 1 utama... emmm mungkin nnt bleh try yang kat SUNWAY plak... emm tapi aku tak familir ngan sunway.. aku adalah malas ye nak gi terjah kawasan yang aku tak familiar.. kecuali terpaksa..hehehe....atau..Saisake kat KL... semua nih ada lah sama ye korang.....

fresh oyster.... makan lah sebanyak mana yang korang nak... emm yummy....


sasimi... ulalala.... obviously aku ambik salmon kan... ada tuna ngan ikan apa ntah tuh....

tempura.... macam2 pilihan gak lah.... yang tuh ialah softshell crab.. dan yang seangkatan dengan nya lah ye...

yang nih ...steamboat erk... complementery... for every table .... tapi tak berapa layan sgt yang nih... sebb dok layan yang lain lagik bestt..hehehe

my another mix plate... mussel.. calamari... steam fish... dan macam2 lah.....

my dessert... dah tak larat nak makan... aku just take a few cakes.. n ais cream jer... ada thai desserts gak kat 1 side... maca2 lah.... ada satu tuh macam pengat pisang ...pun ada..sedap....

ada banyak lagi pilihan... noodles... dim sum... sushi.. aku tak tunjuk pun erk... series... this time aku langsung plak tak cuba sushi... drinks pun ada macam2 kat sini... 2 3 jenis fruits juices... etc.....

sesapa yang memang suka jappanese food mesti kene trai....ada gak thai food gak kat sini..... again.. kali nih... sekali lagik....ada orang yang bermurah hati nak banjer.... tq fren... :D




Comments

Mama_anggun said…
uwaaa...bila aku nak sampai kat sini nih...?? aku adalah sgt suka japanese food...dan sgt haven la nampaknya pilihan yg ada...iskk...meleleh dah nih...

woit...apa yg ditunggu dah dpt...jum la temankan aku gi makan sini...hehehe
adenium said…
mama_anggun - su.. kene gi weekend atau hambik cuti... kan skang kita dah tak boleh terbang bebas lagik..hehehe
zOe said…
as usual tungguuu aku balik mu harus raikan ngan open table kat tempat ni ..tapi kat sini sushi antara pilihan makanan yg regular juga la kan cos easier to hv seafood than looking for fully halal eatery, oh n now im partial to subway's seafood sensation in toasted flatbread w sweet onion/lite mayo sauce..sungguh menjilat jari n d cheapest complete meal one can get for usd6 :)
adenium said…
zoe - hahaha... ko memang handal bab carik makan nih.... yang penting murah tuh kan...hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan