sentuh.... dan pergi....

apa sentuh2 dan pergi nih.... kalau ngan orang...korang jangan sentuh2 dan pergi tau...... heheheh.... tapi kalau kat tol... bleh lagik lah lagik... tapi... tak best gak... ada lagik yang lebih baik kannnn... baik ke dah lagik skang nih....??? hehehe
memacam lah komen orang tentang touch n go nih... ada orang tamau invest dulu baru guna... pay as what u use... emmm tak kesah lah... masing2 ngan pendapat masing2.. as for me.. time is golden.. kalau dah ngan touch n go pun... beratur.. apatah lagik yang tak erk... so.. takpe lah dorang nak untung sket pun... kita untung jugak... kira win-win situation kan... susah dah nak cari situasi... kita nak memang sorang....kalau ada pun JARANG-JARANG...

nak laju sket... guna smart tag nih... sket lah lebih nya... kalau ada yang stuck... emmm.. tunggu lah jugak kan... tapi bukan lah setiap kali kita lalu kejadian tuh terjadi... walaupun... kerap jugak lah kan... tapi skang... lane smart tag pun... dah bearur jugak..cuma tak lama... mana tak nya... ken main.. menurun kan harga smart tag tuh... tapi lane nya tak bertambah... so... camno... apa sebab penurunan harga..??? bagik aku nak menggalakkan penggunaan kan...

emm aku nih banyak sangat yang tak puas hati nya...hehehe...tapi aku rasa..korang pun ada gak part2 yang setuju ngan aku... emmm nih yang kadang... aku rasa macam nak buat impact study pasal mende2 nih.... untuk buat doctorate.... tapi... ntah lah... hah..susah sgt kan,...tatau sgt tajuk untuk proposal tuh.... kalau tak dapat jugak...sah lah aku buat impact study jer nanti... wahhhhh.. JER katanya... hahaha... ce ko tanya... doctorate yang buat impact study tuh...ko ingat mudah ke mayangkelapa oiiii.... heheheh... sorrriiii...

apa hal aku melalut nih.... dah lah tetiba citer pasal touch n go kan...heheheh...

hahhhh...ini lah eksah sebenarnya... aku dapat rebet.... biasa aku topup touch n go kat atm... atau kat tol gate tuh jer.... arituh...aku siap benti kat kaunter.... sekali... staff situ kata... aku ada dapat rebet....34 hengget lebih.... memang lah tak banyak... tapi kalau lalu kat DUKE gi balik... emmm baper kali bleh tuh...heheheh.... alhamdulillah....
aku memang ada pernah dengar lah... plus bagik rebate bagai nih... cuma tak pasti cemana... kene register ke hapa bagai kan... rupanya...tak perlu... tapi baik lah register... sebb kalau hilang... emmm ... hilang lah rebate tuh... dan aku jugak diberitahu... ada dua rebate rupanya... satu dari kerajaan malaysia.... dengan penggunaan 80 kali sebulan... dapat 10% rebate... satu lagik... plus sendirik... 5% rebate..dengan minimum usage of rm200... (sila semak http://www.tounchngo.com.my/ untuk maklumat lanjut...takut aku silap info..)
so apa lagik..gi lah cek kan.. haha... berapa nilai nya tak penting...janji ada...hehehe... aku gitu lah...alah... mende free nih... tak eksah sket banyak... banyak bagus.. janji ada... heeheh...



Comments

Munirah Abd said…
bila saya nak dapat rebet ni..saya dah lah pengguna tegar duke hari hari..cis betul la..huhuhu
adenium said…
munirah abd - dik... ce ko gi tambah nilai kat kaunter dia... cek tgk... sbb dia tak tambah rebate auto....heheh
Liza said…
thanks for the info, nak kena gi check nie
adenium said…
liza - welcome... cek cepat..jgn tak cek.. :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas