masakan dinihari

korang... aku memang takde idea nak citer apa skang nih..heheh... walaupun aku kurang makan...(ye ker..haha).. tapi asyik lah kesah makan kan... heheh... dah rajin sgt masak kan.... ini kesah masak2 di pagi hari... since meme stay kat umah my sister.. so... most of ptg rabu aku gi umah my sister n tido sana.. sbb ptg rabu lah kalau aku nak free sket pun.... aku cuba takdekan aktiviti lps opis...so pagi khamis.. memang aku akan masak lah..untuk meme lunch.. dan adik aku tapau bawak gi kije... but..i never tka all this... masak jer.. tapi tak makan... :P... actually malas jugak nak masak pagi buta...tapi emmm.. masak jer lah...
not so spicy sambal sotong..... goreng kan skali ngan kentang... resepi sukak sukak hati aku jer lah... motipp kentang..??? kan ke kantang is all time faveret.... hahaha... n can make the lauk look so banyak... ye tak..heheheh
nasi goreng ngan telur semata... hari lain meme makan roti nasi lemak.. so dia dah malas nak kuor.. so masakkan nasi goreng simple nih pun bleh layan... emm memang simple giler... ltk sos tiram jer sket untuk perisa..hahahah
telur dada... what else kan yang nak senang pepagi buta... tuh dah kira rajin dah tuh kan.... hehe..kalau makan ngan nasi ...
try to be creative.. hahah... nasi goreng lada itam nih... letak ikan bilis goreng... tapi goreng dulu lah ikan bilis tuh..supaya crunchy... perencah lada itam dari maggi... aku tatau lah rasanya... sbb aku rtak makan pun... heheh
sardin... ini kalau dah takde ide nak masak apa... bukak jer sardin... normally kalau meme dok sini.. aku memang selalu beli sardin stok kan dlm lemari benbarang umah my sis tuh... so kalau takde mende nak masak.. bukan jer tin sardin nih..masak... dan lagik satu.. pepagi..hari keje..kene lah masak yang simple jer... lain lah kalau aku nih.. tak keje kan.. errr dan tak kuasa lah nak memasak pepagi buta..:P
of course lah lauk tuh... bukan sekali masak... tak kan sehari lauk cenggitu....penat lah pepagi buta kan... dua kali khamis tuh... rajin plak aku layan ambik gambar pepagi tu... :D



Comments

*ayu the sun* said…
sardin adalah lauk terbaik.
feeling memakannya adalah seumpama mndapat ayam golek.
perggghh...
:P

Click here!
Liza said…
sardin...i like...kalau makan dgn roti canai lagik best!!!
atty's said…
lapo lah kty tgk semua fud nie..huhuhuuhuh..
adenium said…
*ayu the sun* - huhu..memang heaven...lebih2 lagik kalau masak kicap ker kan...

liza - yess yesss...all time fave kan .. :D

atty's - so kakty...kalau takde idea nak masak ptg nih... masakkan sardin untuk fir... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan