mari memasak : udang galah masak masam manis..

hai korang semua... hahah.. dah lama tak tunjuk kesah masak memasak kan... emm... kali nih nak tunjuk keah masak udang plak... aku udang2 galah nih...kurang minat sket... kalau dah takde apa nak makan... aku makan lah...
hari tuh...my sis cakap... BIL minta aku masak udang macam yang aku selalu masak tuh... since aku pun memang takde hal... so aku masakkan jer lah...
mana dapat udang galah nih.. aku pun tatau lah... nak kata BIL gi mancing... takde plak nampak... dia beli kot... tak kesah lah... besar2 sungguh udang nya....
anrata bahan2 nya...yang sungguh simple .... alah..ini eltak jer lah apa2 yang korang suka.... bawang halia yang dah dimesin... letak..pelabagi sos... nak bagik rasa masam manis tuh kan... biasalah... being me... aku main campak2 jer.. takde ukuran yang tepat..heheheh...
udang tuh aku goreng dulu.... sebab besar sgt... 4 ekor pun dah penuh pinggan.... kalau kekecik.. kengkadang aku tak goreng dulu... best sket kot..heheh.. apa2 lah...
tadaaaaa... siap sudah udang galah masak masam manis nih...hehehehe..... kalau sotong pun best gak kot masak gini erk... biasa masak sotong kicap jer... aku adalah penggemar sotong yang tegar...hehehehe....
so...sila lah cuba ye.. kalau dah tatau nak masak apa weekend nih... bleh lah try ..heheh
selingan sket....saja nak tunjuk gambar ikan kembong goreng nih heheheh.... manak nasi ngan udang tadik..ngan ikan goreng nih....besttttt



Comments

atty's said…
nanti leh terai ..
adenium said…
atty's kalau kakty nak try... nak rasa... bley.. hehehe :P

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam