hmmmm....heavy breakfast

selamat pagiiiii... dah breakfast ke... heheheh.. breakfast apa pagi nih..?? emm aku.. macam biasalah... just cereal .... ngan milo atau kopi lah.. dah jadik rutin aku bfast gitu jer skang... heheh...minggu lepas.... 4 hari kerja... 3 hari aku bfast berat... hehehe..... monday... aku starving... bukan lah saja2 menyiksa diri.. tetapi dlm keadaan yang tidak sihat..kalau kat umah.. emmm alamat tak kuar lah... so nasib baik ada air coklat duct lady tuh... hehehe
pagi selasa lepas... murah sungguh rezeki... dah lah semalam kelaparan.. pagi.. tuh plan nak makan cereal jer lah... tetiba... kawan aku bawak kan home made sandwich... walla.... sungguh marvelesssssss.... my fren nih..kalau buat sandwich nih,...siap lah salad bagai... kalau korang ingat... kawan aku yang ada bawakkan aku grilled salmon untuk bfast dulu tuh... thanks babe...
dah semalam nya bfast berat... malam dah mula lah dok pikir... apa nak makan nih.. emm tuh lah..bukan boleh diajar..hehehe... craving for tosei sardin... so.. pepagi tuh... sebelum masuk ofis... aku gi beli bfast kat cafe mahkamah jalan duta nuh... sebb kat situ..ada banyak gak pilihan...
motif gi beli bfast kat situ...??? sebab bleh ngorat mamak hensem..hehe.. yang jual tosei nih.. mamak muda yang hensem... hhaha... takde lah.. sebab kadang2.. ada kedai yang tak jual tosei sardin lah... jual lps kol 11 lah.. memacam lah reason.. tapi kat sini memang ada.. kalau kedai tak tutupp.... kata pun dah craving since nite kan.. hahaha...emmmm marveless....
dan pagi jumaat nya plak.. aku bfast dim sum.. actually aku beli.. dan steam kan sendiri lah.... saja nak try.... tapi orait jugak lah... not bad tau....
kalau aku dah ambik bfast yang ehavy nih... truh jer lah meal for the day... (masa dok tgh jaga pemakanan nih lah..:P) .. so..tghari lapar ke... minum jer air.. atau makan buah... sampai lah ke malam... atau..biasa memang tak de lah kesah sgt..kecuali ada godaan... so far ok lah.. not so much godaan... sebab aku mengelakkan diri dari godaan itu..eheheh ..
kay lah ...jom bfast.... :D



Comments

zOe said…
kalau mu crita pasal opismate yg rajin bwk sandwich ngan buat grilled salmon ni aku dah boleh agak la sapa ..pn has laaa tuuu hehe ..u should get her VERY healthy recipes ..tgk la empunya badan tu ..maintain woo w/pun anak dah 4 ..eee jeles aku
adenium said…
zoe - bi... mungkin dia pun jeles kat kita gak.. yang berbodi healthy... :P

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan