malassnya nak iron bajuuuuuuu

korang rajin iron baju tak...??? aku..... emmm.. paling tak suka...leceh lah.... memang dari dulu lah tak suka... dengan kata lain......aku iron baju kalau terpaksa sahaja..... basuh baju..sendiri lah.. sebab da bantuan washing machine kan... lipat baju ok lagik lah.... tapi NOT IRON...

so... lps mendobi... baju2 kerje..aku hangkut gi kedai.... suh iron.. sampai adik kedai tuh dah siap kenal aku dah..bak kata org..kalau tak cukup duit tuh... dia terus masuk untuk next service..hahaha... gitu kan....

aku hanya akan iron baju untuk kes2 yang tak dapat dielakkan sahaja.... seperti:
i. baju semua kat kedai dobi... dah takde baju yang nak dipakai... dan kes ini adalah amat jarang berlaku... mesti lah kene pastikan baju dah berambik kan..sebelum gi keje..haha

ii. dok kat hotel untuk official trip... tapi untuk beberapa hari yang not eligible kalau nak claim for laundry...aku 3 days or more baru bleh claim ye.. kalau sehari dua..hah ko iron lah sendiri...

iii. ada lagik ke... tuh jer kot..hehehehe



Comments

Liza said…
i don't like ironing gak, seminggu lebih 20 pasang uniform anak nak kena gosok...letih!
FaTiN said…
saya paling x suka lipat baju. jadi pening kepala.tsk tsk
adenium said…
liza - OMG kak liza... dah lah kain cotton baju skolah tuh... mau pengsan saya ... adoiiii...but u r a gud mother kak liza... cayokkk cayokkk..

fatin - lipat kedut2 takpe dik.. hehehe... janji berlipat.. :P
cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

apa khabar?
rindu nak singgah sini.he3x.
broadband tak elok-elok lg.
ish.
sy pun salah sorang yg tak suka iron baju.
hurm.. liat betul!
adenium said…
cik syahira - hi syira... long time no hear... how's life..??

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam