dapurnya bersepaiiiii

korang... meh nak citer sket nih... kesah dapur.... bukan dapur umah aku... tapi sebijik lah jugak dapur umah aku... umah aku guna dapur cap nih jer..hehehe..janji bleh masak kan,... alah...kalau pandai masak.. dapur arang pun jalan... kalau goreng telur tak menjadi... jgn salahgkan kualinya ye..heheheh
nih keah bersepainya dapur umah adik aku... aku tidak ada ditempat kejadian... semasa kejadian tau....tgk gambar nih jer...
camner erk bleh jadik cenggini...??? serpihan tuh.. betul2 kekecik jadiknya.... seb baik masa tuh dah sesiap masak... menurut sumber yang boleh dipercayai.... (dr tuan umah lah kan..) dah lepas masak.. dlm sejam gitu.... tgh dok berehat2.... tetiba.... satu letuoan berbunyi...KABOMMMMMM!!!!!!.... huiiii...terperanjat lah kan....

akibat dari kejadian yang tidak diingini ini.... tuan rumah telah membeli dapur yang baru... ye lah kan... takkan nak bior kan jer... camno nak masak plak kang.... so... bergegas lah tuan umah ke kedai.....
sebagai gantian.... tuan umah... membeli dapur yang sama sebijik macam yang nih jugak... senang... nak fit kan balik ke kitchen kabinet tuh kan...hehheheh....
moral of the entri.... berhati2 ketika di dapur.. :D


Comments

Ayu Zuraida said…
ayt kat ats tu cm mngata kat i jerk..:P
adenium said…
ayu zuraida - errr...terasa ke... kalau dah terasa tuh ye lah kot,.... :P
Anonymous said…
tq mamalong sbb masukkan cite dapur pecah ni..hehehe..dh lama tggu tp xkua2..
laa..nape xtnjk dapur yg baru beli tu..penat amek gmbr byk2 aritu..
mklang..jom la try msk kat dapur baru..ade brani..????
adenium said…
anonymoues - nak citer banyak2 kene buat blog sendirik lah.. :P

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan