aku dan lagu : menggapai sinar mu

lagu spring nih... korang pernah dengar tak... lagu slow lah... aku pun tatau pasal lagu nih... tapi dedulu.. ada sorang mamat nih... which i treat him like my big bro... yang suka dgr lagu spring... then kata... bila dgr lagu nih..ingat kat aku.. apsal ntah.. lupa dah plak aku.. aku tak ambik pot sgt reason dia... lirik dia macm best gak... takde lah lirik jiwang....
mana lah gi mamat tuh skang erk... aku dah tak ctc dia pun... kalau dah aku treat u as my big bro pun... jgn lah plak ko melebih2 kan... aku tak suka.. hah.. tak pasal2 aku dah menyepikan diri kan... kengkadang...rasanya... bukan lah apa sgt... tapi... kalau aku dah tak suka... aku tak suka lah.. dah aku mention many times kan... ko buat pangai gitu gak... aku jer lah yang senyap... senyap terus...hahahah... alah.. ada jer dia kat situ... ada gak one two frens bgtau.. ada jumpa dia.. kat area umah dia tuh... kebetulan kawan2 aku tuh... duduk setempat... tapi.... aku malas lah plak nak ctc.... hahah... takde masa...
but... he is a very nice guy... i admit... cuma ada satu dua pangai dia yang aku tak berkenan tuh jer.. dah tau aku tak berkenan.. jgn lah buat pangai depan aku kan..hahaha.. kan dah aku hilang kawan... kesian aku... padahal.. aku ken main suka kawan ngan dia... sebab dia nih... very the easy going.... helpful... senang citer baikkk lah... hahaha.. tuh yang aku rasa hilang kawan sgt... tapi... aku bosan lah plak kan... ngan kawan yang pangai gitu...
tapi... bila type entri nih..... rasa lah macam nak ctc dia plak.. hahah... no lah malas lah... heemmm mesti korang tanya apa lah pangai dia yang aku tak berkenan tuh kan... hahahahah... korang tau tak.. dia tuh..kawan jer ngan aku... kawan baik lah.. kalau ngan aku... memang kawan jer lah... tapi ngan orang lain... dia dok nunjuk2..macam kitorang nih ada affair... huhhh... aku tak suka bro.. tak suka... padahal.. between us.. ok jer ... apa ke hal ntah dia buat cenggitu depan org.. aku tatau... lain lah kalau aku memang ada affair ngan dia kan... hahahah...so akak suka lah kalau dia nunjuk gitu....nih yang takde haper nak nunjuk wat haper... gitu jer citer nya...hehehehe...

eh korang.... lagu 'AKULAH KEKASIHMU' tuh...dah selalu sgt lah plak kat radio malaya skang... hahahah.... tapi takde lah aku sengih2 dah... hahaha... memula dengar tuh jer tersengih2 tau... :D
hari nih... layan lagu nih je lah yeee... layan tauuu....:P











Biar di mana
Engkau di letakkan
Dipersada indah
Dilipur lembah
Biar terselindung
Dalam kegelapan
Sinar cahaya tetap berkilau

Ingin aku hampiri

Kanan dan kiri jalan berduri
Bila kau jauh
Kosong hidup ku tak bererti

Aku berkeyakinan
Ketulusan menerangi jalan
Biar betapa sukar
Biar dicabar aku
Sabar………….

Sesuatu yang bernilai
Tidak mudah ku gapai
Dibiarkan kaca
Kilat bercahaya
Tetapi berharga

Benarlah kata pepatah
tak kenal makanya tidak cinta
Sejak berkenalan Mendalam kajian
Mudah ku bezakan
Kaca dan intan













Comments

JIVEBUMZ said…
saya sangat suka lagu SEJIWA daripada spring

best!
layannnnn
kaminakueh said…
hahaa.. rugi jek ilang kawan cam2 kan kakk.. relakkks.... hehee
adenium said…
jivebumz - arituh..ada letak lagu SEJIWA... memang layan habis kan... :D

kaminakueh - haah.. memang rugi.. :-(

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam