raya...raya...raya....

apa citer raya korang...??? seronok...??? aku... raya kat kl.... biasa lah... beraya ker... heheheh.... biasa jer lah... asyik nak berkecil hati dengan orang tu jer... tapi takde isu pun..hehehe.. lama2 ..ok jugak... apa aku citer nih...???? aku nak citer raya lah..hehehehe...

raya pertama.... dok layan orang2 yang datang umah jer....dan dok layan makanan kat umah je.... petangnya... hantar adik aku ke klia... nak balik kampung.... lepas tuh tido awal.....plan nak kuar ngan kawan tak jadik....hehehe

raya kedua...mulanya plan nak g sana sini.... tapi akhirnya... g jugak lah umah ayu the sun... huh.. rendang padang tuh.. memang marverlessssss.... nak lagik bleh... sempat jugak rasa dalca yang sedap tuh... aku makan siap brtambah ye.... baliknya. ke rumah kaka BIL kat kundang... dan umah makcik aku kat ttdi.... than balik umah dan tido awal lagik... pun tak de kuar ngan kawan...

hari raya ketiga.... aku bangun awal.... dok nak layan blogging .. farming bagai... tup2 kawan aku nak balik... g hantar dia jap.... lepas tuh... g taman burung... bawak haziq... punya lah suka ... haziq tgk burung2 kat situ....
balik taman burung... memang janji nak g umah kawan aku..nuff...kat ampang jaya... so dah sampai area ampang... harus lah aku nak tuju mana2 umah area sini kan... call abang wan HUGO ku.... kat melaka lah pulak mamat tuh.... nk jumpa jugak lah before dia balik budapest... dah lama tak jumpa.... aku heading to umah nenek sedara kat AU5.. lepas tuh g umah nuff... siang2 dah cakap kat dia... aku tamau makan kueh raya jer..hahahah... so mama nuff dah goreng kan mi.heheheh... lps tuh g umah kakzah ramli... pekena laksa utara plak.. huh... sungguh lah sentak perut ku.....

hari keempat...aku dah mula keje.... dan diet ku brmula.... hehehehehe


Comments

*ayu* said…
rendang paddaanngg!!!!!! :P
♥Syamelia♥ said…
sid da start keja?
same here...
jeles tgk org cuti raya lama2 kn...

good luck on yr diet :D
mmg agak susah nk mendietkan diri musim raya ni...
kena kuatkan iman...
kojah said…
samat ari raya kak...maap zahir batin =)
adenium said…
*ayu* - errr... :P..hehehe

syamelia - huh... harap2 kuatlah iman..kuat lah disiplin kn...hhhe

koja - thanks sis.. :-)
RaYzeef said…
Selamat Hari Raye sid...gud luck dengan diet tu..
adenium said…
rayzeef - thanks bro... hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam