Catatan Perjalanan : Bandung -3

citer bandung lagik.... hehehe... okeh... hari ketiga nih... sebab semalamnya kitorang tak bleh nak pampered kan diri... wajib tau korang pampered kan diri nih... mau taknya... kalau dah banyak duit kuar... kene lah tenang kan badan dan otak..hehehehe
so.. pagi tuh... we split into 2... aku..uncle fie dan aldan g CHI .. untuk refleksologi.... lagik murah ko... about rm10 jer... sejam... sebab tuh kalau aku g indon... bangkok sumer tuh.. aku tak lepas peluang cenggini...hahahah... masa nih... kak zah ngan aunty tita gi salon...

sayang lah... bebulan poser nih dorang tak buat body massage... tapi yang refleksologi nih... seluruh badan gak actually... cuma... enggak bukak baju ...hehehehe
lepas tuh... g bank tukar duit bagai... hehehehe... baru dua hari..duit dah habis kannnnn.... lepas tuh kitorang pergi DAGO... DAGO nih... adalah street yang penuh dengan FOS.... suasana dia macam banglo2 tuh... tapi itu adalah FOS... korang bayangkan... mampu kah aku nak kuar masuk..kuar masuk satu... hahaha.. dah lah bulan poser kan.....
kat sini ada satu kedai music yang terbaik lah kot... biasa lah aku kalau ke indon nih... mesti nak carik cd lagu ... yang ori ye... tapi kali nih... aku beli banyak yang my sister kirim jer.... weeiii... cd siti nurhaliza pun murah giller kat sini tau...hahaha

di DAGO.... kitorang berhenti kat happening... RICH n FAMOUS... tapi aku tak berkenan sgt dgn kualiti barang kat sini.... echewahhhhhh..hahahahahaha
lps tuh.. kami pergi semula ke simpang RIAU.... masuk branded club... emmm again... i'm not so interested...heheehe... lps tu g heritage lagik.... for men... kedai bag...etc.....tapi takleh lama... sebab dah nak kene g berbuka lah pulak kan....
dah dua hari makan nasi... hari ketiga kitorang headed to western food... tempat nih dkt jer dengan hotel kitorang... ASTON TROPICANA.... lupa nak cakap... bilik aku... betul2 depan swimming pool... seb baik bulan puasa kan... cuma malam last kat bandung tuh ejr...kitorang lepak2 kat tepi pool....citer psal food in seperate entri ye...hehehe
lepas berbuka... time untuk pampered kan diri lagi..... tapi hanya aku dan aldan yang g sini (EVER GREEN)... aku buat pedicure ...manicure... dan aldan cuci rambut.... uncle fie yang memula nak kesini... kene teman aunty tita yang nak g dago semula.... yang lain balik hotel... dan sambung shopping dekat2 situ....
masa buat pedicure manicure tuh.... aku sempat lah borak2 dengan budak yang keje tuh... sedih jer dengar citer dorang.... gaji murah giller.... sedihhhh....so cenggitu lah kesah hari ketiga dibandung....










Comments

cik syahira said…
assalamualaikum kak sid,

kak, bila boleh dapat cornflakes pedas tu ye. tengok gambar tu dah teringat-ingat je. ehheheh..
adenium said…
cik syahira - nnt akak sms ye...
:-)
cik syahira said…
ok, thanks kak sid =)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam