food review : SARI SUNDA

baru lepas cakap pasal gemuk... kuar pulak pasal food review kan... ok..ini adalah review masa aku g bandung dulu jugak... so.. sesapa yang nak g bandung lepas nih.. jangan lupa ye...singgah sini....
kat sini beza sket dari yang masakan padang tuh.... sebab kat sini... makan kene lah order... bukan dorang letak jer semua jenis lauk yang ada....... RUMAH MAKAN SARI SUNDA nih pun ada banyak cawangan nya..... kat kota bandung nih....

teh dan manisan itu adalah gratis ye.....
air kelapa ...
ini adalah nasi ..yang dibalut dengan daun pisang... apa ntah dia panggil....banyak woo satu bungkus tuh... untuk orang2 yang berdiet macam aku... boleh share tau...
ala2 daging dendeng.... sangat lembut dan sedap....
lupo lah plak ke bende namanya... tapi ala2 pecal gitu... best gak....
ikan apa lah anmnay nih... lupa... garume kot.... digoreng rangup... ini yang mesti diorder lah kalau kat sini ye....
ayam goreng....
bergedil
sup .....
ikan goreng cili... marveles....
sambal belacan.... bukan percuma tau kalau kat sini..nak mintak sambal nih...
antara lauk yang kami order......
mewah jugak lauk pauk yang kami order kat sini.... sampai tak larat nak makan lah.....plus order 2 nasi goreng.....kami makan untuk 8 orang... adalah dalam rm200 kot... sungguh berbaloi.... so kalau sampai bandung jangan lupa cuba ye...










Comments

Anonymous said…
salam kak...Bandung is my hometown, I study in Europe now...:)
itu daging yg mcm dendeng namanya empal atau gepuk, tapi dia tak mcm dendeng kan, dia lebih gemuk...

yg mcm pecel namanya karedok...

lalu ikan gurame goreng...

Oya, orang Indonesia tdk bangga dgn Belanda, itu bangunan yg ada windmill itu toko kue macam Kartikasari, enak jg roti2 (bread) dan kue2nya, dia guna nama Holland Bakery, kerenanya dia pakai windmill sebagai trademark...tapi kalau kakak ke Holland, tak ada roti2 seenak Holland Bakery Bandung..

oh I'm so homesick! :)

salam hangat,
Dewi.
adenium said…
anonymous - hai dewi...isuka bandung... kerana shopping nya.. dan makanan nya... etc...
owh.. mungkin nnt jika ke bandung lagik akan cuba rasa roti disitu... :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan