berbuka @ ikea

jom lah layan citer2 berbuka puasa lagik... macam yang aku katakan lah... aku kurang berminat sgt nak berbuka puasa kat luar sangat......
kali nih... kami berbuka kat ikea....... kami tuh... adalah ayu the sun , rose ngan aku

macam citer kat blog ayu... kitorang plan before puasa... nak g minggu kedua... tapi biasalah... memandangkan ini adalha minggu last... masa ayu cakap selasa... terus jer aku on... anything comes after tuh... kira lepas tuh lah kan..hehehe....
series ayu... kali nih tak ramai sgt... nak kata dah minggu last.... sehari sebelum raya pun i penah berbuka kat ikea... selalu gak dulu berbuka kat ikea... sebab... murah..cuma .. berebut tuh... no komen lah... kadang2... lepas 15 mins berbuka baru masuk pun ada... tapi ..food jangan bimbang... memang cukup ye.. malah kekenyangan jugak..... ZOE.. ini tempat fave jugak kan...for iftar... how's fasting kat new york... :-(
antara yang kitorang grab... makan ramai2... borak2... itu yang best sebenarnya.... aku rasa.. makan sket jer kita malam tuh kan korang.... seronok catching up.. wahh macam dah lama tak dengar khabar jer... padahal... jemaah... tak hengat...hahahahahaha.....
alkesah tupperware ikea... rm15 ..kat sedozen... (bukanjenama tupperware lah kan... heheeh... aku songlap yang brand tuperware bila adik aku beli jer...)..kekdah membeli nya.. sbb ditugaskan membeli meat ball.... sungguh sadis tau.... aku dah lah kene keliling tawaf beli bekas nih... kan ikea..korang kene bayar kat ujung dunia tuh....
dah tuh... lps bayar sumer... nak g naik semula sorang lagik nepalis guard tuh.. cakap tak bleh buat naik... kene bukak plastik bagai... ok lah... aku buat jer lah..dah kat atas plak... sorang lagik si nepal nih...sungguh lh banyak songehnya... itu ini itu ini... aku dah hangin... terus aku kuarkan bekas tuh... then aku cakap ..'can u please take it for me..?' ..hahaha... sebab aku dah booking dah meatball tuh.. cuma nak hambik jer... dengan muka bengang dia bagik aku masuk..hahahahaha
so ini lah GBM yang berbuka kat ikea tuh.... rose dan ayu the sun,...... untuk staf ikea yang memahami betapa aku memang nak beli sgt meatball tuh.... thanks ... hehehehe



Comments

zOe said…
muehehe..ko mmg memahami diriku lah sid..how much is d iftar kat ikea this yr? ..aku x jumpa lg ikea tang sini ..erm fasting in ny is ok..takde la menderita sgt hehe ..AA dah nak start LA route next yr..start saving ah we do a roadtrip USA
adenium said…
zoe - tgh saving lah nih..hehehe..tgu yeee... hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan