Catatan perjalanan : Bandung -1

hi semua.... actually 3 4 hari nih aku kat bandung... tuh yang malap sket blog aku tuh....hehehe...trip ke bandung nih... adalah 6 orang semuanya... kakzah... uncle fee.. aunty tita.. faidi dan aldan... dan aku lah kan...
dorang nih ank g shopping... aku... errrr shop lah jugak sket2... katanya ... actually lps booking2 sumer... my air fare was sponsired by someone... many thanks to that someone.... :-)

kami flying airasia-indonesia... KUL-BDO jam 9.30am sabtu 5/09/09 .... flight QZ 7594 ... sampai airport bandara husein sasteranegara bandung 2jam 5 minit kemudiannya.. tapi waktu disana mundur sejam ye...
ini adalah episode yang tak boleh tahan.. lepas imigration tuh... kami terpaksa tunggu cenggini untuk dapatkan beg ... agak2 berebut2 ye....
sesampai disana... pak anto (will blog bout him later) sudah sedia menunggu.... kami langsung ke hotel ... ASTON TROPICANA ... bagus hotel nih... hotel nih kat cihamperas street... atau dorang panggil jeans street... hotel nih agak mahal lah bagik aku... tapi.. aku rasa.. the best hotel kot... sebab turun jer... ada tempat nak makan.. nak shopping bagai....
bilik yang sungguh selesa.... emmm.... rasa malas jer nak kuor bilik kan... hahahaa... hish..kalau takat nak tido... jgn dtg bandung ye....
lepas jer check in... kami pergi DIAZ... ini adalah tempat jual henbeg... kasut... yang imitation..tapi yang kelas A lah ye.... rambang mata kalau nengok.....
kemudian kami langsung ke RUMAH MODE... aku di fahamkan.. disini.... barangannya adalah yang untuk diexport... tetapi reject... so barang adalah ori ye... harga.. sungguh murah... maaf lah ye korang... tak sempat hambik gambar... sebab terlalu sonok shopping.... (uncle fie... nanti share gambar ye,... :-) ) .....
memang giller lah korang kat sini... aku merembat lah jugak burburry ngan hugo stuff... plus sket2 untuk hadik beradik aku.....
takleh lama...lepas tuh... kitorang dah kene g berbuka pulak.... kami berbuka di makanan padang... SEDERHANA... aku akan buat entri pasal nih later.......
lepas berbuka... ada yang nak balik hotel.. ada yang nak sambung shopping kat sekitar hotel... ada yang nak g pampered kan diri kan... uncle fie... aldan dan aku.. akhirnya g ke ZEN famili reflexology.....
tempat dia kelasssss.... tapi murah bangat....seronok.... ingat nak buat fullbody massage... tapi.... di bulan puasa..dorang tak buat... hanya reflexology jer....
hah tengok tuh... murah kannnn... sungguh berbaloi baloi... series....
lepas reflexology... balik hotel dan tido... letih banget.....




Comments

cik syahira said…
This comment has been removed by the author.
cik syahira said…
ssalamualaikum kak sid.

cewah.. patut la lately senyap je.
jalan-jalan shopping raya ek
rindunya nk ke bandung lg.
best kan.
jalan-jalan tengok tempat org.
:)
adenium said…
cik syahira - salam..
hah tuh la pasal syahira... cornflakes pun delay kan.heheheh
seronok..seronok...
Lyn Yusoff said…
wah!!! bestnyer ke bandung..shopping gitu yer..
lyn tingin nak pg lagi..
nnti2 lah..hehhe
atty's said…
oowh ..sid gi sopink eh .kalo tau kim..telekung..huhuhuuhuh
adenium said…
Lyn Yusoff - jommm lyn.. kita g lagik..heheheh

atty's - takde lah shopping sgt kakty.. sket2 jer..hehehe
Hasnita said…
teruja daku dengan Diaz dan rumah Mode.. siap ajak hubby baca blog ni. hint hint la tu
MY HEART said…
Mayang,

Nak tanya hotel murah kat bandung. Pehtu nak taw pasal supir yang murah yang leh bawa 12 orang boleh x? Nak info sket..
adenium said…
hasnita - hahaha...gud idea tuh....

my heart - reen,... email kat mayangkelapa@yahoo.com .. nanti i leh bg... :-)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan