mari menjamu mata - makanan terengganu

dah nak berakhir erk korang... semoga kita berjumpa lagi di ramadhan yang akan datang kan...jom layan makanan terengganu kegemaran aku time2 puasa nih.... tapi tak balik kampung... takdenya lah nak makan cenggini kan..heheheh
ini adalah bubur lambuk.... bu ur lambuk version trg nih lain dari bubur lambuk kampung baru.. atau mana2 yang jual kat PARAM nih... best nya.... tapi kan... tahun nih.... aku blom makan lagik lah bubur lambuk kat sini.... kat trg tak payah cakap lah kan..hehehehe

ini plak lompat tikam.... best woo kalau korang jumpa yang best.... aku suka makan yang lembik2 sket tuh.... baru kene ngan gula nya tuh.... tapi skang nih...aku tgk...dah ada yang letak mende alah apa ntah .. yang kaler pink tuh.... emmm... no komen lah....
ini sebenarnya adalah laksa trg... laksa trg nih ada 2 jenis... satu yang kuah masak tuh...ala2 kuah laksa johor.. ala2 jer ye....bukan sama.... tapi aku suka yang kuah putih tuh ..huhhhh...wundebarrrrr.....
nih laksam.... yang nih memang takleh tinggal gak lah.... adoiiiaku plak yang terlebih2 meleleh ait liur nih...masa nak buat entri nih...bestttt nya
nasi dagang... huh.... specchless.... hehhee
tada... ini adalah sata... bulan puasa baru nih aku dapat sata dari kemaman.... thanks bro... (ko baca ko tau lah sapa ko kan...hhehehee
actually ada banyak lah lagiknya yang aku suka... nih antaranya lah ye.....hehehehe....gambr2 nih aku dapat dari site nih.... http://www.tourism.terengganu.gov.my/









Comments

Liza said…
sid, ajar masak laksam boleh tak, nak try lah
Mr & Mrs MonDoK said…
.:: Lompat tikam tu yg pink tu bukan pulut ke??? Huhuhu!!! ::.
*ayu* said…
nak laksa ganu!!!!
sidddd!!!!!
daela said…
adoi...sid..aku lapar tgk nasi dagang..kalau ko nk tahu..1st time aku g terengganukan..aku nk mkn nasi lemak tapi x der..pastu org tu hidang nasi ada lauk ikan..huii....terus aku sedih..sbb aku x biasa...akakaka...keji kan???
atty's said…
sedapnya sata..huhuhuuh

dua tiga kucing berlari,
berebutkan si ikan patin,
selamat hari raya aidilfiri,
maaf zahir dan batin.
zOe said…
sungguh laa mendugaa iman ku hehe...almost all d food i loike but i prefer nasi kerabu to nasi dagang..x mkn ikang sgt kan hehe..but yg lelain tu mmg wunderbar..ko raya mana thn ni sid? balik bb?
adenium said…
liza - errr... err... errr... sid reti makan jer kak liza... tapi kuah dia bleh lah kot sket2 kalau nak guide..heheh

mr & mrs mondok - ooo ye erk.. tapi itu selepas di inovasikan..hehe

*ayu* - jom kita balik ganu..heheheh

daela - haah memang cenggitu... tapi aku semua bleh ..hehehe

atty's - memang best kakty...dapat plak makan bulan puasa...
pantun tak reti... tapi... selamat hariraya aidilfitri...dan maaf zahir batin jugak.. :-)

zoe - memang ku tahu fave mu... aku raya kl jer....hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam