sakae sushi @ 1 utama

korang...tuh la pasal... sekali jer aku buat entry pasal makan... dah lagik nak citer pasal makan.... basically weekend alwitz be my makan day lah kan....tapi ini healthy tau..korang tak caya...????..emmm tapi aku tak tunjuk lah makan2 tuh.... aku bagik gambar hiasan jer....

actually my fren mad jawe(kawan skolah aku memang dah takde nama betul erk..heheh)... plan nak having makan2 kat japanese restaurent.... ok jer lah kan... initially nak g buffet kat shogun... hello my fren... aku memang makan masa weekend... tapi aku taknak lah ruin my diet kan.... so malam before jumpa tuh....(nih last week nya event...).. dok sms each other lah.... mad jawe... shana... senget ..and aku... finally tetap ngan japanese food... tapi not shogun....jalan2... jumpa lah sakae nih.... apa lagikkan....

tempat nih memang halal ye korang.... aku saja snap gambar nih... bila zul (husband shana) dok tercarik2 logo halal.....hehehe

memula nak dok kat meja yang food dia gerak2 tuh.... sambil bleh order online kan... dah kitorang ada 11 orang termasuk kids.... nan ado lah makan disitu... wah aku kene pergi lagiknih.... sebab nak dok kat situ... nak g shodun lagik... weiii byk nya agenda makan......
hah itu lah hasil kami.... alah... ada yang plate jer besar kan..... isi sikit jer.... tapi aku sentuh sket jer sushi...... sbb tak ambik nasik kan... tapi bila dorang dok cakap2 tuh..aku ambik gak lah satu... lainnya aku makan....teriyaki salmon.... dan my fave sashimi la.... dr ubi.... bila mau makan japanase food dgn aku...????..dtg lah kl... aku banjer kat sini....
hah kan aku dah kata... takde gambar food.... sbb nanti mesti amira-zafirah akan lapar jer... bila jengok blog aku..hahahahah... jumlah makan kat situ... rm260++ .... ok lah kan.... 7 orang...plus 4 kids.... jgn cakap kids tak makan tau.... wafiq (anak mad jawe)... siap tak cukup nasi...heheheh....
saper belanja...??? ini kita hulur2 jer lah duit.... biar bleh bayar...terlebih terkurang tuh kan....tak kesah lah......






Comments

kojah said…
bila nk bnje nie??
Dy said…
Ni mana menghilang sejak kita berjamu-jamuan semalam ni??? Pi makan tempat lain plak yer...ni hari ni mana pi???? Ketua dorm F44 dah bising nih...
shawLycious said…
hi come and have a look at my pretty Tie Rack scarves and ties
i post them directly from the UK :)

http://shawlycious.blogspot.com/

xoxo,
nurul
zOe said…
boleh la ko bwk aku laks 2nd trip ..hehe..dah halal certified eks tempat ni..dulu aku rasa mcm terbaca review lain laks..nway ..u hv a couple more days to feed me here :P
shawLycious said…
hi come and have a look at my pretty Tie Rack scarves and ties
i post them directly from the UK :)

http://shawlycious.blogspot.com/

xoxo,
nurul
Liza said…
lama tak makan sushi, idea menarik nie
adenium said…
kojah - bebila pun ko bleh belanja aku kojah...heheh

Dy - ada emergency ..famili matters...

zoe - g lunch situ lah next week nak..??

liza - menarik dan healthy lagi.. :-)
zOe said…
pucuk dicita ulam mendatg eks..naik keta baru g sakae sushi hehe....its a lunch date!
adenium said…
zoe - wednesday ok kot...
piayuco said…
jgn lupa ajk piayuco skali erk..
adenium said…
piayuco - arituh dah ajak
piayuco said…
ajak lagik pun pe salahnyer..hehe..moga murah rejekimu..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam