" The Great Escapade"

Entri ini akan stick di sini untuk seketika. Untuk entri terkini, sila scroll ke bawah


Malaysia Airlines (MAS) sekarang sedang promosikan 9 MAS Stimulus Package. so wait no more, there's for sure one can suit your needs..........
Ini lah peluang yang aku memang suka dan carik-carik..... minat aku yang suka melihat 'tempat orang' ...memerlukan kemampuan dari segi fizikal dan kewangan yang bukan sedikit.... so secara tidak langsung... dengan promosi ni... dapat membantu aku merealisasikan minat aku itu....

dont miss the chances... flying Malaysia Airlines .... 'Grab -a-Deal' online... you can fly with just one click... semuanya dihujung jari anda........yang ni kene lah selalu singgah di web Malaysia Airlines...... mungkin apa yang ditawarkan ...itulah yang sedang dicari.... sapa tau kan.... bak kata aku... kat mana bleh deal... kat situ kita kene grab....



MH Flex 1+1 ..... yang nih untuk penerbangan domestik dan ASEAN sahaja.... beli satu dapat free satu... so untuk yang bujangan macam aku nih.... just carik kengkawan yang nak g sama....sebab memang biasanya aku pergi jenjalan ngan kawan kan....then boleh lah kasik dua itu harga...share lah kan....kira macam seorang bayar tiket setengah harga sahaja lah kan....... sungguh jimat kan....boleh lah mula merancang nih... jakarta.... hanoi... makati...hah mana lagik....



KIDS FLY FREE - menarik nih... untuk sesapa yang ada anak lah kan.....dah save untuk sorang anak yang berumur 12 tahun dan kebawah...... mana nak dapat kan..... nih dah bleh lah sesapa yang nak plan jenjalan untuk domestik dan jugak ASEAN..... tapi adults yang beli tuh...mesti lah parents kepada budak tersebut la.... so takleh lah kalau aku nak ajak sesapa.... then nak ajak haziq pergi free kan.... anak buah kesayangan pun tak dikira ye....






80% off domestic & ASEAN ... WAHHHHHHHHHHHHHHH...mana nak carik macam nih... yang nih sesiapa sahaja boleh pergi mana2..... terpikir sahaja mana2 nak pergi...jommm cepat2 check website Malaysia Airlines.... apa taknya..... bayar hanya 20% untuk Malaysian Hospitality..... so... aku angan2 aku nak pergi hanoi mungkin akan tercapai lah nanti.... mesti terus kena cek kalendar nih.....merancang untuk cuti-cuti....





Balik Kampung.... tengok tu.... nak balik kampung pun MAS dah bagik pacakge macam ni.... tak kira lah kat mana2 kampung korang kan.... within Malaysia lah ye... hey... off couse lah kan.... offer nih dari Malaysia Airlines ye.... so... mesti lah kampung tuh within Malaysia.... emmm lepas nih orang sabah sarawak pun mesti rajin balik kampung kan..... bukan itu je..nak balik dungun dengan MAS pun takde masalah ni....



WEEKEND GETAWAY .... lepas nih weekend kita mesti sudah tidak sama lagik.... dan tidak bosan lagi.... chewahhhh.... package nih membenarkan kita memilih mana2 negara ASEAN... untuk kita pergi... dihujung minggu..... boleh lah lari sekejap dari kesibukkan kerja.....berehat sebentar untuk minggu baru yang lebih baik.... apa taknya....kadang2 nak cuti lama2 tak dapat... so boleh gunakan hujung minggu yang ada... tiba-tiba terbayangkan Ho Chi Min city kan....atau ke Vientienne lagi...





PREMIUM MATCH - package untuk ASEAN dan international .... untuk business class dan first class ini... bukan kemampuan aku lah... pernah merasa pun kerana ditaja... :-)... tapi Malaysian Hospitality nya memang superb......memang sesuai untuk yang sering terbang atas urusan business.... apa taknya.... anda mesti nak berehat semasa pernebangan yang lama sebelum memulakan urusan yang dirancangkan....... atau nak bercuti ke london... paris.... pasti anda tidak akan regret at all!!!!







ECONOMY + .... ini untuk penerbangan ASEAN dan International juga.... ini lah yang aku cari.... kerana keninginan melawati beberapa lagi negara eropah.... seperti Paris... Millan... Rome... Prague... Vennice etc.... penerbangan yang amat lama ...aku memang selesa jika berada di business class.... bukan sahaja layanan yang memuaskan... malah kerusi bolehubah menjadi katil yang disediakan dia kelas perniagaan ini.... sungguh selesa... ya amat selesa.... penerbangan yang memakan masa belasan jam tidak terasa lama...malah keselesaan yang dirasai..... so kalau tiket kelas ekonomi dapat di upgrade ke business class.... memang lah berbaloi sangat....




BUSINESS COMPANION - ini juga satu package yang menarik untuk aku menggapai impian menjelajah beberapa negara eropah ..... kemana ye... liverpool... madrid... atau barcalona.... dengan penerbangan yang selesa.... dengan pacakge ini... aku boleh berkongsi dengan kawan ... penerbangan dengan business class memang lah impian semua orang.... mungkin perlu bayar lebih... tapi untuk keselesaan... boleh dipertimbangkan... dan pulak... ada diskaun... mesti lah teruja ...



kalau tiba2 ada orang tanya macam ni...
"If you could travel anywhere, which MAS Stimulus Package will you use and why?"
emm mencabar soalan ni.... sebab susah nak pilih pacakge mana kan.... but i will definately have the answer kan....
" MH Flex 1+1 package looks perfect, but my dreams more to steps on european countries... i will love to grab the ECONOMY + pacakge... it will comfort my long journey... with affordable ticket.."






Comments

Harry said…
mayang, pilih jangan tak pilih.. go holiday girl...I will be in UK this Friday for a week... bercuti.. penat dah nak keje..
adenium said…
harry - heppi holiday.... emm i looking fwd gak nih... kalau ada rezeki..hehehe...
beli FM bleh ..hehe
Borgeeb said…
while still single and no baby(s), pergi la puas-puas, kalau ada nanti pun boleh cuma kena tengok destination.
adenium said…
Borgeeb - yup..hehehe
kojah said…
mhl gak la...lastly amik airasia je...tettttttttttt!
Liza said…
Tringin gak nak gi jln2, tapi kena tgk budget camne dulu
adenium said…
kojah - emmm ada pro n cons lah kan... hehehhe...

liza - sambil2 tgk budget...kita masuk contest.... ada peluang dapat jalan2 free..hehe
zOe said…
mana mau pi? ..backpacking thru europe? ..ker mu nak tunggu honeymoon hehe
adenium said…
zoe - backpacing to europe... masih aku berangan dan nak menjadikan kenyataan nih..hehehehe... tapi the nearest is bandung kot.....end of this month..heeh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam