aku tak shopping pun

shopping ke... nan ado... selain dari ikan terubok ..kek lapis bagai tuh...kalau org dtg kuching nih kan... ada lah nak beli tikar lah.... dan segala macam souvenir or bengbarang yang menampakkan keserawakkan itu......
bukan susah pun... dekat2 dengan waterfront tuh pun ada melambak dorang jual..... masa mula2 dua tiga empat kali datang tuh... beriya lah jugak aku dok carik bengbarang...tikar lah... mende2 kayu yang nak gantung kat dinding lah... memacam lah... skang takdo lagik lah... abis... giller apa ko tiap kali dtg nak beli mende tuh jugak.....
aku tak stop sgt pun... cuma stop kat 1 or 2 shop jer... carik baju haziq... my sis pesan... skang aku gitu lah... kalau tempat yang aku dah teramat biasa... malas dah nak beli pape pun...except org pesan.... so korang ... pesan lah.. muahahahah


aku sukerr mende2 gini.....
tikar yang sgt famous satu masa dulu..skang aku tak pasti...lupen den nak cek market dia skang..heheheh... aku dulu sellau dtg belikan org punya.... kalau malas nak hangkut ... aku xtra kan rm50 untuk penghantaran...skang aku tatau lah baper dorang charge..... tapi tikar aku....??? aku kirim kat orang...hehhehe... masa my sister (mak haziq) dtg honeymoon kat kuching...aku kirim... bleh gitu...??? heheheh
tapi kan....i never been to gua ke... sungai ke.. beach ke.... nak jugak kot one day g gua mulu ke... jomm sesapa yang nak g.... kita buat trip....







Comments

atty's said…
beg-beg tu lawa...
tikar tu pun lawa..dulu mahal tikar tu kan..
adenium said…
atty's - kadang2 tuh rambang mata gaks... mungkin dah selalu pergi... di bleh tahan sket nafsu tuh..heheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam