- abang 92 -



tetiba jet tajuk... 'abang 92' ... actually tuh lah tajuk citer dari dialog2 kat entri semalam......citer nih masa aku kat secondry school dulu.... suka lah kat beberapa dialog dia.... ntah haper2 kan.... biasalah zaman2 tuh...hehehe

actually aku dah lama nak cari cd citer tuh untuk collection.... tapi tak jumpa pun.... tapi arituh... punya gigih nak tgk,.... dapat jugak aku khatamkan 'abang 92' kat youtube ... walaupun degan kelembatan broadband yang terlampau akhir2 nih..... (selingan jap).. dengan kelembapan broadband tuh jugak lah... menjejaskan entri aku tau....ye lah.... aku kan entri main buat auto publish jer... siapkan sesiap untuk beberapa entri..heheheh.. takkan nak buat kat opis kan.... kejer pun tak tersiap.... nak mampOs..???


Ok pasal citer abang 92 tuh... watak utama dia... imran (azhar sulaiman), farah hanum(deanna yusuf) ngan dato' rahim razali jugak.... aku suka sgt citer tuh mungkin faktor masa tuh.... sebab citer tuh menggabungkan unsur cinta dan keluarga.... cerita tu... terlalu mudah untuk diterima... sebab jalan cerita dia memang tak complecated... pada masa tuh kan...


imran zainal abidin anak sulong dari 5 beradik...parents dorang meninggal masa accident.... so dia lah kene handle family business kan... fara hanum a young lady lawyer.... deal with imran dlm urusan syarikat imran tuh lah.....farah hanum the only daughter kepada firdaus yang dulu lawyer syarikat father imran tuh....

imran the 24 years old lad attracted to that brilliant lawyer... she is 26 ... but farah hanum treated imran as her lil brother. later they fall for each other... but farah hanum keep on questioning bout the age... hey...age is nothing just a number what... (i once think like farah hanum... but now one thing i realised... if there's luv in between... everything turn like what u wanted to be... )

imran had the end stage cancer (lupa lah pebende..)... he suffered without anyone know.... yang sedih... he died on his birthday... 27 july - 7.30pm......



as usual.... being me.... i'm not good in reviewing erk..hahahah... so sesapa yang terasa nk tgk 'abang 92' nih.... kalau payah sgt nak jumpa cd.... g jer tgk kat youtube ye.....







Comments

hehehehe.. ingat lagi one of my secondary school friend.. dia tgk abang 92 nie tak silap 9 kali kat panggung.. sampai org koyak tiket (masa tu cathy tak silap panggung wayang kat ipoh tuh..)tu kenal kawan tuh.. hahahahaha
adenium said…
mimi azim@sk - ye betul... memang time tuh youngters gila kat citer tuh..hehehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam