kek lapis

kalau citer pasal kek lapis nih... aku teringat kat sorang kawan masa sama2 study kat Uni dulu.... nama dia suraya..panggil ana... katner lah dia skang.... dulu..kalau lepas raya...mesti dia selalu bawak kek lapis... wahhhh masa tuh.. aku sungguh suka... tgk pun cantik.....
seingat aku lah kan... awal2 aku kenal kuching nih... takde pun org dok kirim kek lapis bagai nih... dulu org dok kirim ikan terubok jer... lately baru ada org2 dok pesan kek lapis nih....
nihsatu kedai pengusaha kek lapis yang terkenal kat kuching nih... - dayang salhah -...kalau dok kat town kuching... korang naik sampan ..n jalan kaki sket ..belh datang sini....




yang nih susah sikit lah nak buat nya....

kalau korang nak beli kek lapis nih..byk pun... jgn risau lah... dia mesti pack baik punya... bleh letak jer dlm check in luggage tuh...don worri.......
satu lagik kalau citer pasal kek lapis nih.... yang dayang salhah nih... not my taste lah... sebb aku biasanya kalau nak beli cake lapis... aku siap order daris seseorang nih... mahal sket,....tapi sedap lah.... selalu yang aku order...kek lapis horlick..dan masam manis.... tapi since kali nih aku takde lah beli banyak pun... tak kesah lah beli kat man2 pun... kalau kat kedai yang aku selalu beli ada gak... kat satok tuh... kedai kek taka kot kalau tak silap... kat situ pun kira taste aku lah kek2 nya....




Comments

atty's said…
nak jugak kek lapis.
adenium said…
bleh kakty...nnt saya cek kat umah adik ada lagik tak... if not... dun worri... i'll get one for u... nnt saya suh kawan kat kuching belikan ye.. :-)
faezahNor said…
taka? hihihih

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan