cat museum n the cats

lagik2 citer kuching...ok apa.... korang leh gak jadikan guide....
kakty ..seminnggu punya enti nih untuk kakty... nnt sapa tau..kalau ada kesempatan.....dapat g sana... bak kata airasia - now everybodi can fly.... (aku buka duta airsia pun tau...) ....
sambil tuh... ... saja bagik org teruja....wawanadwa mesti terus survey tiket nak g lepas nih ..hehehehe... kat sana ada museum kucing.... letak kat kuching utara.... masuk free jer.... macam2 mak nenek gambar...patung dan bagai lah pasal kuching.......
return ticket nih... tak sampai 150rm pun korang...tuh siap lah pre-ordered food... tambang skybus etc..dah siap book online.... (aku tak bayar pun..heheh)

sampai semalam...g umah my sis... haziq siap tanya.... kuching mana... dia ingat mamalong dia bawak balik kuching....hehehehe




kak red ..kucing ni dibenarkan bela kot..hehehehehe

kucing bercinta gak... seb baik tak jatuh cinta ngan org kucing.....
hah ko... jgn main2.....mcam nih skali tau....
hisks.... si kucing gemuk dan malas nih pun ada... garfield....macam2 lagik alh sebenarnya....
selingan jap... balik singgah kat tempat pasu nih.... pun ada kucing tau......


comelnya....

korang..aku kurang suka sgt kucing nih.... biasa2 jer....kalau nak tau... mr bodiguard ada bela kucing gak... nama 'blue'... apa kaitan nya... ??? takde apa2 pun....





Comments

betul ke tak payah bayar.. tak silap mie masa mie g kena bayar.. kalau nak bawak kamera pun kena bayar..
apa pun bestkan dalam tuh... memacam kucing ada.. rasa nak bawak balik je museum tuh.. hihihihih
masa mie g tuh pon tambang murah.. 0 fare jee.. rm 180 tak silap pergi balik utk 2 org..ke lagik murah..
tak pasti sebab dah lama.. hihihihih....
atty's said…
wah sid..bagus2..takdo gambo makanan..
kty dok tgk kucin2 comey nie..
comeynya ...
adenium said…
mimi azimask - hehe..masuk museum free..camera..phone etc..ada bayar.. tapi dorang tgk i snappy sana sini tak cakap apa pun..hehehe
yours is cheaper lah mie.... mine mahal sket.. tuh lah...nasib2 air asia nih.... tapi still worth lah kan...hehehe

atyy's - ada lagik kuching kat tgh2 town tuh... 3 places kot... dah malas nak sanp dah..hhehehe...
ohbukan said…
kak shima mesti ngeri nak masuk sini..
adenium said…
ohbukan - mel..yang nih dia berani kot...sebb takde bulu..hehehe
BaiDuRi said…
oo..patut la tersedak masa minum tadi..hehe..Ya! Btul tu Mel..memula maleh dah nak bukak entry ni, tapi kang ketinggalan lak..baca la gak, tapi time gambo tu..scroll laju sket..hahaha..eeuuwww!! tak suke! tak suke! Tapi Sid pn btul gak..sbb gambar patung jer..ok sket la..skali ni jer jenguk entry ni..
adenium said…
baiduri - huishhhh...cenggitu skalik ker.... baru ku tahu....hehehheh
Diana-k said…
kucing name blueee??
bulu dier color blue ke kak sid?
adenium said…
diana-k - yan..sebab mata nya biru ..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam