confession of shopaholic



Director: P.J. Hogan
Cast: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow
Genre: Comedy,Drama,Romance
Run Time: 105mins


sinopsis : Rebecca Bloomwood is a sweet and charming New York City girl who has a tiny, little problem that is rapidly turning into a big problem: she's hopelessly addicted to shopping and drowning in a sea of debt. While Rebecca has dreams of working for a top fashion magazine, she can't quite get her foot in the door -- that is, until she snags a job as an advice columnist for a new financial magazine published.

last saturday lah aku g tgk citer tuh... sbb dh tercancel tgk sabtu sebelumnya... beriya nih aku ngan adik aku.... aku g tgk kat klcc... aku kalau part klcc...memang malas lah nak drive... g naik cab... huh... jimat jer....heheeh....
insap kah aku... emmm... ada lah jugak... tapi citer komedi kan.... lps movie... sempat lagik g shopping... tak insap lah tuh... aku beli keperluan ma... aku tgh pertahankan semangat 'no credit card for shopping' nih.... heheheh... tapi ada jugak lah keinsapan tau dari citer tuh.....tak caya...???
cenggini... b4 movie tuh... aku sempat masuk esprit... nak carik belt... (suar dah longgar ..heheh)... wahh berkenan giller kat satu belt nih... rm149 gitu la... pegang letak...pegang letak... 'movie time'!!!!...so g tgk lah citer tuh dulu... kuar dr cinema... aku tak amsuk dah esprit... sbb dah insap.... adik aku kata.... kat pdi ada...yang murah.... so... aku menapak ke pdi... hehheh..rembat belt yang kat situ jer... 39 hengget jer.... so untuk rm150 tuh... aku dapat lah belt and 2 thshirt..hehehhe... duit yang kuor tetap sama.....
tapi scari jugak lah kan... tengok si bex tuh.... langsung takleh tahan nafsu shopping..... wapun aku nih... akdang2 ada gak gitu... thn2... balik umah... dok pikir2 gak... terus jer g semula...hahahahah... bleh ke gitu...??? tapi skang dah tak lah sgt cenggitu kan......
so kepada sesapa yang suka shopping...gi lah tgk citer tuh....



Comments

piayuco said…
suka..suka sgt2..duit gaji pun habis dgn shoppg jerk..bila dh hbs duit baru la rasa nk insaf..tapi bila dh ada duit balik, dh xtau dh mane pergi perasaan insaf tu..hehe..
"Hello..my name is piayuco..im shopaholic.."

sape y tgk cite ni, tau la petikn ni..hehe
adenium said…
piayuco - kalau ada duit boleh shopping.... contohnya..macam ada org yang dapat duit terpijak semalam tuh... bleh lah kalau dia nak shopping mgu nih... cuma jgn berhutang,....guna kad kredit bagai... errr.. tetiba mcm tak insap nih..heheheh
zOe said…
bulan ni byk laks movies yg relevant ngan kehidupan kita dan patut tengok kuar d pawagam yang berdekatan ..sila la pergi menonton wayang he's just not into you ..
adenium said…
zoe - hahahah...tuh la zoe... aku nak g tgk gak citer tuh... asyik dah jadik jer...heheh
piayuco said…
tu la..ntah bila lagi la nk dpt duit terpijak..duit tersepak ke..xkisah la jnji dpt berbelnja pe kita nk.hehe..
adenium said…
piayuco - that's is not terpijak actually... tapi dr simpanan sendiri jugk
piayuco said…
yela..bila la agknye nk ada simpanan cmtu..hm, kecewanyer..nyanyi lagu bunga cinta lestari skit..."Hampa kesah dan amarah..semuanya ada dibenakku.."

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam