apa nih...?????

tadaaaa..... nih..korang penah tengok tak...??? duit daun pisang.... aku rasa... that was my first time ever tgk duit daun pisang nih..... duit zaman jepun tuh la..... rupanya...bukan daun pisang jer..... ada lah jugak buah2 yang lain tau....hehehehehe......(this pix was taken from one of the museum in kuching.... definately not cat museum erk..heheh..)
korang tau tak ape mende nih....mungkin ada yang tak pernah tgk pun..... aku penah tgk nih...masa zaman aku kecik2 dulu.... kat umah atuk -nenek aku kat dungun tuh.... dok letak bawah rumah.... korang tau ker tuh.... mende nih...guna untuk proses getah.... aku tak pasti lah dari apa ke apa kan... tapi itu lah fungsi dia.....
wahhhhh... i've been to few museums.... percaya kah....?????? ..dah tatau nak buat apa.... layan jer lah museum pun kan..... bila g museum nih.... teringat kat one of my fren yang tgh dok study kat jepun tuh.... dia memang suka visit museum nih......




Comments

atty's said…
dulu ade jugak duit daun pisang tu kalo takleh kasi kat muzeum..hehehe..

kty kenal mesin tu..
Harry said…
Mayang... I still keep daun pisang note.. and a few previous our one ringgit Malaysia..
adenium said…
atty's - bagik saya jer lah kakty..heheheh

harry - ye ke... mana u dapat erk...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan