pemakanan yang dijaga....

emmm tengok tajuk macam apa2 jer kan..... tapi itu lah yang nak citer kat korang nih... arituh... kalau korang tgk... aku asyik makan tak hengat .... dah tuh merungut nak kurus.... ada orang gelak jer kat aku... untuk orang yang gelak itu... i makan pun i buat exercise tau...so takde lah byk naik kan..hahahah..sekilo ajer.... dan skang i dah insap.... tapi orang itu naik 4 kilo.... aku jugak yang salah tau..heheheh

so skang aku dalam mengawal apa yang dimakan.... emmm GBM pun ramai sedang menjaga pemakanan nih... apakahhhh..hehehehe

bagik aku bukan senang nak tak makan nih tau.... actually habit pemakanan aku memang tak betul.... aku addicted to junk food... tuh yang banyak menyumbang ke arah penambahan berat badan.... adoiiyaiii,.... gemuk lah dengan kata lain kan....

seriesly...kalau korang nak makan nasi ke..haper ke.. aku lepak jer kalau tak makan... tapi kalau makan2 yang menyumbang kat kegemukkan tuh.... macam junk food tuh...lemah sungguh iman ku.... sebb tuh aku kalau nak kurus kene struggle betul2.....

so sekarang nih aku tengah dalam projek diet ku semula.... korang...wish me luck....heheh


Comments

kojah said…
akak!ari sabtu nie kenduri kat dungun
haya_yaya said…
Aisehhhhhhhhhh....sape nk makan man n cis nih..!!
ice blended lagik..
ehh!!ABC eskrem pn ado...
lamb chop new zealand style pn ado..adoiiiii..
Umi Mia said…
ermmm...nachos sedapnyaaaaaaaaa...rangup..dah lah sekali makan tak leh stop...nyumnyum...kihkihkih
adenium said…
kojah - aku ada kat dungun gak sabtu nih.... roger2 erk...

haya_yaya - weiii kak yaya... bagik lah support.....nak kurus nih..hahahahahahah...

umimia - hah nih lagik sorang.... dengki sungguh lah... rose best kan nachos tuh...i like jugak... err...nnt lepas 1 month bleh..muahahah
atty's said…
semoga berjaya sid..kekekeke..kty ni bila nak start
adenium said…
atty's - kakty...thanks... :-)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam