kenduri @ bagan datoh

last sunday... ada kenduri kat bagan datoh.... 'anak' kazen aku yang kawin kat dungun harituh.... nih lebih kurang...macam nak g hantar pengantin pompuan kat sana lah kan....
g sana ikut jalan lama... weiii..lama giler tak ikut jalan sabak bernam (hish... macam nak buat entri khas jer citer pasal sabak bernam nih... hehehe... GBM)....bagai tuh kan....

sementara tunggu gang2 yang lain... haziq sempat lagik layan paly ground...
nih tunggu kat petronas sungai besar.... kang takut ada yang sesat pulak...


loring nak masuk umah 'pantin' (haziq sebut pengantin).....sempit ...lama tak g kampung gini...

nih lah lunch kitorang... ada ayam goreng rempah... meehoon yang doreng dgn kentang tuh... rendang daging... gulai lemak... ngan ikan bilis ke apa kot.... ok lah kan... sebb takde lah nak makan lauk kenduri biasa.... dah sampai pun time lunch...so melahap lah rombongan pihak pompuan.....

lepas makan2 tuh... dah duduk2 tuh... tada... ada kueh pulak... kueh putu kacang tuh sungguh best tau.....

tinggi nya rumah nih.... maa dok kat atas rumah rasa ada goyang2... hehehe..kitorang memula tertanya2.... rupanya...memang camtuh....kalau tengahari...mesti best kan duduk rehat2 ambik angin bawah rumah tuh.... teringat dolu2..umah nenek aku kat kampung... kazen aku pun kata gitu... tapi umah nenek aku tuh dah takde pun..... masa kecik2 ..wahhh... siap belh main lari2 bawah rumah... best nya zaman tuh....










Comments

mie pon akan ke sabak bernam bulan 5 nie.. dapat adik ipar orang sana... hik hik
jauh yeee???
BaiDuRi said…
weeii...kite pun lalu jln tu hari ahad ritu..apsal tak jumpa eh?hehe tapi saya sesudah subuh dah kuar rumah..siap breakfast kat Kuala Selangor tu..
adenium said…
mimi azimask - bukan lah jauh... tapi dah tak guna hi-way..rasa lain.. apapun sonok... byk pemandangan best...hehehe

baiduri - saja kita nyorok..hehehehe..kita bfast kat area batang berjuntai...
haya_yaya said…
jln g sabak bernam da ok dah...da bole F1..x mcm dolu2...rase ajab beno nak nyampaikan ke koler slangor..
adenium said…
haya_yaya - yaaa betul tuh kak yya....dolu penah gak guna jln nih g lumut... ya ampun.....macam taknak lalu dah...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam