asam pedas

korang...nih aku nak citer asam pedas sket nih... sesapa yang suka asam pedas...should try lah ye...aku emmang asam pedas nih one of my fave (errr... bukan sumer mende ke aku suka...hahahahah)...

kedai nih kat pj old town..kat state tuh... to be frank aku pun bukan lah familiar pun area tuh... tapi semalam... ada kawan kepada kawan aku (huh.. manjang aku gini...) treat us lunch... nih kat ada medan selera tuh.... kedai tuh kedai...mee bandung muar.... dan kedai nih jual lauk asam pedas jer.... besides mee bandung tuh lah kan....
aku for sure akan pilih ikan pari kalau ada choice ikan pari punya asam pedas kan... arituh... masa makan2 weekend arituh... pun aku makan asam pedas ..home cook ok... by aunty ruby (bukan ko erk zoe..heheh)... wahhh sapa kah aunty ruby itu...??? nanti lah ..one day aku intro kan kat sini....tapi aku segan lah nak ambik gambar bagai masa makan kat umah aunty ruby tu kan... tapi aunty ruby memang pandai masak.... emmm...gemuk lah plak aku nanti...hek eleh.. apa plak kaitan aunty ruby pandai masak... ngan aku akan gemuk..???


nasi..comes with telur dada... and ulam timun n salad...

kalau dah ada asam boi... for sure aku ambik nih punya...


opppss... nih takde kat situ... tapi kan aku ngidam nak makan sate... so .. again semalam g kat belakang pasar ttdi tuh..makan sate..heheheheh....
moral :...weiii..insap lah wahai mayang ... berdiet lah engko... nnt kot dah belajar masak ngan aunty ruby... dah tak reti nak diet plak kang





































Comments

kojah said…
adoyaiiii...asyik terliur jerk masuk blog nie...tamau masuk lagikkk la =P
Liza said…
asam pedas?? faveret tu. weekend this place bukak tak?
Diana-k said…
kak sid..
aper ke giler sumer citer makanan niee....
sabo jer la.....
muahahahaa

aunty ruby??
pammm pammm pammmmmmmmmmmmm!!
zOe said…
mcm diseru2 jer aku ke sini ..hehe...memula prasan dah tadi tgk2 word homecookd terus la tau BUKAN aku yg dimaksudkan hehe ..aku nyer homecooking mu tau la gi mana kan ...aku dah siap list ni tempat2 mu nak bwk aku jejlng kat kayel makan2..
adenium said…
kojah - mouth watering blog apa nih..hahahah... haittt..mana bleh tak singgah sini... rotan kang...

liza - tak pasti lah kak liza.. tapi kalau medan selera... should be open lah kan... kat seksyen 8 pj old town tu kak ...

diana-k - sebelom berdiet gille... giller lah aku makan kan..muahahah

zoe - zoe... i'm wating for u jugak nih... nak g makan2..hahahahah.... cepat lah turun kl... weiii pe kata... u prepare bfast for that 4 days... hahahah

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan