bukan kueh koci ...

sekali pandang.... macam kueh koci kan.... actually aku nampak kueh nih amsa gi kenduri kat bagan datoh tuh... masa kat bawah tuh...dok nampak lah kueh tuh..dldm hati dok cakap... 'dah lama tak makan kueh koci'... so bila kueh tuh dihidangkan... aku memang sah2 ingat kueh koci tau....tapi bila tgk bungkusannya betul2 macam lain lah pulak.......
bila aku bukak bungkusan tuh.... tadaaaaa..... ini lah yang ada kat dalam...emm tak clear lah pulak kan.... korang tau apa.... pulut ini... ala2 pulut panggang tuh... nih pulut kukus lah kot....1st time aku tgk kueh nih.... pastu mula lah sebuk bgatau kan... nak suh org lain rasa......
saja nak tunjuk... ada tangan yang cuba letakkan kueh putu tuh ke dalam plastik... sebab nak bawak balik.... tapi putu tuh memang best tau....
masa balik... kami siap dibekalkan dengan nasi dan lauk lagik... letak dlm plastik container kecik tuh... so senang lah kalau nak berhenti makan tengah jalan.... dah tuh... kata rombongan dari terengganu kan...heheheh





Comments

oRanGeLiLY said…
that is lemper la kak..org jawa selalu buat untuk kenduri kawen. die siap ader bengkung macam tuh kan
nmpk cedap jeh kuih tuh
atty's said…
nak jugak kuih tu
*ayu* said…
unik ek sid? apa nama dia?
adenium said…
orangelily - oo..ye ke...heheheh... kita tau makan jer..heheheh

nurul - cedap... cam pulut panggang...

*ayu* - tatau... tapi aan cakap lemper...

atty's - ini kene kawan nganorg jawa kakty...hehehe
piayuco said…
cm knl je tgn y nk masukkn kuih tu dlm poket..pantang nmpak akak kita ni..
adenium said…
piayuco - emm tangan saper lagik kalau bukan tangan kakak ko yang sorang itu....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam