makan-makan@kuching lagik....

opppsss.... ada sket jer lagik gambar2 makanan yang nak suh korang layan..... lepas nih dah takleh letak lagik dah...heheheh..ye ker.... kwang..kwang...kwang.......

teh tarik nih rm1.90... aku raa macam mahal jer...


botol putih tuh...cuka ye korang.....
ini nasi ayam penyet...rm3... macam murah jer plak... come with syrup...complementary...
aku tak ingat nama haper... tapi sizzling lah... my kazen sangat suka... sampai makan terover lah plak.....
another version of mee kolok...yang sungguh marvelous.... seafood merata.... seronok jer aku... again... aku tak abiskan pun satu portion... aku makan almost half lah... then aku ask my kazen lah untuk habiskan.... sebb tuh aku bleh rasa byk mende... sebb aku tak habiskan pun....errr..alasan kan... alasan mesti kene ada...
another sizzling tuh jugak... tapi this one come with ... black pepper beef....
ok lah... korang pun mesti dah bohsan citer makan2 kat swak kan..... so aku tutup lah citer makan2 kat kuching nih.... tapi citer makan2 kat tempat lain ada lagik kot.... dan yang pastinya citer kuching belum habis...hehehehe





Comments

atty's said…
beshnya jamu mata tgk semua fud..huhuhuh..
Harry said…
mayang, nampak sedap mee...telan air liur la i ni..
adenium said…
atty's - woo dah lama tak buat sessi jamu mata kan kakty.... hahah

harry - mostly food yang i berkenan lah i letak sini...so memang sedap tuh..hehe
BaiDuRi said…
lorr..ingatkan kat Johor je ada nasi ayam penyet..masa stop kat KEdai Makan Hentian Penawar, 1st time tgk menu ada Nasi Ayam Penyet..kenapa bukan Penyek yer?
adenium said…
rasanya food nih dari indon kot...penah gak tertanya dulu... naper bukan penyek.. kot penyet tuh ada makna kat indo tuh kot..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam