a short trip to TRG

eh korang... aku balik dungun baru nih... balik kejap jer.... aku tak singgah kampung pun.... nasib baik kaum kerabat aku tak baca blog nih... kecuali adik badik aku jer.... heheheh
actually dah dua tiga minggu plan nak balik jumpa meme jap... meme kan nak SPM... kene lah balik jap... janji2... tapi ..aku banyak hal nak kene out station lah itu lah ini lah... last sekali... tekad sabtu tuh g day trip jer.... so aku tak bagitau sesapa pun... balik dua org ngan adik aku..... memula plan nak gak singgah umah makcik aku jap... tapi... dah ter lain plan dari plan,... tak sempat.... kalau singgah takkan nak touch n go kan... so baik takyah.....

sebb meme nak exam... SPM.... so balik lah kejap... g bagik semangat bagai...sorang tuh jer lagik adik yang dok kat skolah.... dah tuh... dah nak spm.... takleh nak bagik makan mengarut kat hostel tuh..... bukan apa.... meme tuh..sungguh sensitip perutnya... kengkadang makan tak lah pedas mana... dah purging... susah lah kalau time exam...

so siap lah aku belikan cereal kekecik tuh... kalau beli pack besar... kang bukak masuk angin lah.. (hahahah..macam lah meme tak reti nak pack balik kan... still treat her like a small girl..heheh).. biskut ... air kotak sesiap nak makan ngan cereal.. memacam lah...ikut selera dia....

meme nih masa kekecik dulu... tak leh tgk merah sket... mula lah tak makan... sbb pedas katanya.. tapi skang tak lah segitu... but time nak exam... jaga lah kan... cuba elakkan mana yang dapat.....


dua orang nih lah balik.... awal pagi.... kol 530am kot dah zasss dr kl....sampai dungun kol 10.... terus had bfast nasi dagang.... sbb tuh lah aku nak turun awal..supaya sempat bfast...hehehehe...
tgh makan... my BIL-to-be tanya nak g KT tak..due to sumthing lah kan... (not to be mention here...)... so gi lah jugak.... planning awal..nak bertolak balik ke kl... paling lewat kol 2pm... tapi jadik 6pm..... sbb tuh lah aku tak sempat nak singgah umah my aunty.... teruk kalau makcik aku tau nih...
memula ingat nak bwak meme gi makan kat town dungun jer.... skali... kidnap meme bawak g KT jap... aku dok suh meme glance ..baca2 notes dia gaks... hehehe... harapan aku kat mem adalah tinggi.... ye lah sorang nih jer yang ada kan... kat atas tuh..gambar meme ngan ketam celop tepung... fave meme lah tuh... kalau sebut ketam... hujan pun meme sanggup redah....
muka mem masa nih... adalah macam org nak kene hukum gantung....'debor' kata org ganu... hehehe...
memula nak ajak haziq.. tapi dek kerana takut dia bosan lam car.. tak jadik ajak... bila achik dia tanya... dia kata...'umi kata 10 jam..nanti haziq boring..' hehehe.. macam lah tau kan... dah tuh...dia ingat kitorang nak balik ambik achik.... sampai jer kat umah mala tuh... terus tanya...' mana achik..?' ... 'haziq rindu achik..' hahahahah
opppsss...ini adalah sekolah aku dulu....sesapa yang baca nih skolah kat sini... sila tinggal komen... hehehehehe.....
lps dari KT...terus hantar meme kat skul dia semula... then aku singgah pusara ayah kejap... then terus zassss... balik kl.... cuaca adalah hujan ye.... hish..malam plak tuh.... berhemah lah aku drive... sampai KL .. kol 1030mlm....
aku adalah sgt letih..... letihhh wooooooo.......





Comments

Ayu Zuraida said…
i pon letih..dgn demam y lum baik..i harp lik kmpg minggu ni xde la terlepas ckp pasal trip aritu..klu x nnt mask i nk menjawab..hehe..kene zip mulut ni..
atty's said…
baiknya sid.sebagai kakak..bagi support..mesti meme sgt2 hargai ...
semoga meme berjaya dlm spm..amin
adenium said…
ayu zuraida - zip mulut....jgn tak zip...kang langsung i tk bleh blik dah kang....

atty's - emmm ...tanggungjawab kakty... :-)
Ayu Zuraida said…
atty's - yes..kerana sikap tanggungjawb mayang la y mbuatkn i berjaya harini..tqvm along..luv u..

adenium - sori menumpang bg komen lebih2..hehe..:P
adenium said…
ayu zuraida - thanks...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan