food review : penang village

tadaaaa... food review lagik... emm tuh lah..jgn main2.. dah sekali buat... mesti ada lah lagik kan pasala makanan nih... emmm ...apalah blog aku tanpa citer makanan...kannnn..hahahaha
kali ni aku nak citer pasal PENANG VILLAGE..... nih kat tropicana mall... kalau kat TTDI pun ada gak penang village nih...
huishh..dah lama aku tak lepak makan kat penang village... kalau tak dulu...suka makan kat penang village nih... yang tak pernah miss dulu...rojak buah ngan char kue tiaw nya... emmm tapi kali nih...selepas sekian lama.. aku rasa.. mcam dah lain jer food kat penang village nih...

aku adalah sudah lunch yang memacam ..so aku just ordered soya cincau and rojak buah.. kalau dulu aku rasa... serving nya lebih besar... kawan-kawan aku yang selalu lepak penang village pun terkejut ..sebb portionnya dah kecik..hehehe..
soya cincau rm3.9 , gurney rojak rm 8.9

char kue tiaw nya.. yang dah agak kurang dari dulu... tapi not to bad lah... harga rm 9.9
pie tee... sungguh menarik... tapi baisa kalau makan pie tee.. garing rangup kan kelongsong nya tuh.. tapi itu adalah lemau... aku tak pasti lah..memang style dorang cenggitu atau apa... tapi rasa bestt....harga rm 7.9 ngan lemon tea rm3.9
prawn mee... not bad.. sedap gak...... memenuhi lah citarasa aku.... alah.. aku kan tak kesah pasal makan..hahah dan dan lah plak kan....harga rm 9.9
wahh..aku siap ingat harga.. sebab aku yang kene campur tolak bahagi balik lepas settlekan bil..hehehe....
banyak pilihan gak makan kat sini... lauk pauk dia menariks gak... so apa lagik korang... jom lah terai..hehehehe




Comments

*ayu the sun* said…
char kuey teow dia dh kureng ek? i used to love it there..
haya_yaya said…
dapnyerrr...lapau tetiber...tang pie tee tu yg x bleh tahan...mcm selero walaupun x penah makan..hegegegeee... ;p
atty's said…
kty suka kuewtiaw dia ..
syazana said…
sedapnya....
nak jugak..
tp x tau jalan nk ke sana ehehehe..
adenium said…
*ayu the sun* - ye lah ayu... ada kureng sket dah... hartuh lah...

haya_yaya - tapi arituh ada lemau sket lah kak yaya..heheh

atty's - yes kakty..dulu adalah terbaik... best kan...

syazana - emmm turun kat dulu dr BP...then kita g sesama ye..heheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam