lama tak tgk haziq kan

pagi jumaat.... mood baik jer kan kalau pagi jumaat....esok nak cuti... emmm tapi weekend nih... tak bleh nak bersantai2... banyak hal nak buat....kene lari sana sini lah kan... kereta aku lah yang lari... kalau aku yang lari tuh... emmm... kurang sket berat badan nih kan..hehehe...

dah lama tak citer pasal haziq kan... emmm haziq dok sibuk nak piano... sket2 nak piano... sebab nya.. ada lah kawan dia yang ada piano tuh.... sampai kitorang kalau nak sebut piano pun kene eja lah... 'p.i.a.n.o' ... kalau tak.. dia sibuk nak piano... last skali... dia dah tau.. apa yang kitorang eja tuh adalah piano... bila dengar ejaan piano tuh jer... 'bila nak beli piano haziq nih'... last skali..abah haziq belikan lah piano tuh.... emmm kan main suka lah dua orang nih... haziq dan abah lah.....heheheh
gaya memang tak bleh blah kan... macam ye ye jer main.. macam pandai main jer kan... hehehehe... takde makna... sbb haziq blom g kelas piano lagik ye.... belajar ngan abah dia jer...

wahhh budak mana yang sungguh behave nih...??? ini betul2 tau... bukan haziq berlakon untuk masuk blog.... tapi emsti lah ada sebab kan.... hehehe... haziq nih punya takut lah kat polis.... kalau angis ke hapa ke.. sebut polis jer... mula lah dia behave ...

al kesah nih.. satu malam tuh... nak g umah one of haziq nya makcik... tgh jln ada road blok... aku pun cakap.. nak pakai seat belt lah... nnt takut polis tangkap.. dah dia pun... dok sibuk nih... dengan risau nya suh aku pakaikan dia seat belt jugak... lps tuh terus behave sampai umah makcik dia tuh... bukan tuh jer... on the way nak balik pun... dan2 suh pakai kan seat belt... hahaha.. jgn tak caya ye....hehehe

haziq is going to be 4 next year... (buln mei )... nih dah start nak carik kindy untuk haziq... dia nak skolah kat satu skolah nih... kitorang panggil 'skul thomas' tapi jauh.. dia sorang jer nak skul situ.. takde bas skolah nak hantar..nak redah jam... pantang lalu kot jalan semarak tuh.. mesti dia ajak lalu kat 'skul dia' ... 'haziq nak skul kat thomas'....
kenapa panggil 'skul thomas'...??? sebab kat tepi kindy tuh... ada cabin untuk kids membaca kot... dia jadik kan thomas train tuh... wahh tuh yang teruja sangat tuh....
oh ya... haziq panggil train tuh thomas... kalau ajar word malay-english.. bukan jadik keratapi-train ..tapi jadik... thomas-train ... kalau nampak gambar train ke.. so itu thomas lah kat dia... tapi lrt dia panggil lrt lah ye....
ehhh...terasa nak naik thomas lah gi travel ke kelantan ke ..penang ke... jom koranggg....




Comments

Ayu Zuraida said…
i xsanggup nk naik thomas g jauh2..pengalaman duduk dlm thomas smpai kebas 'tut'..hehehe..

jiq,nnt mklang try tgk skul y kat opis mklang ni ye..tapi kat sini xde la thomas..
atty's said…
geram nya tgk haziq nie .
adenium said…
ayu zuraida - g lah survey cecepat..nanti bleh bawak dia gi tgk....kat dpn opis u tuh..

atty's - kalau tgk kat luar lagik geram kakty.. sbb nakal sgt..hehehe
*ayu the sun* said…
i pun lama x naik thomas.
hahahahhaa...
adenium said…
*ayu the sun* - babe..jom naik thomas... hehehehe
Anonymous said…
comelnye baby umi...
adenium said…
anonymous - comel macam umi dia lah..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan