mee segera

emmm sebut mee segera... macam pelik jer.... lagik best sebut megi kan... errr... maggi ke yang memula buat mende alah nih erk.... emmm malas plak aku nak carik kaji sejarah nya.....tapi tetiba terpikir nak citer2 pasal megi....

ada tak orang tak makan megi... aku suka giler lah megi goreng... sbb aku tak suka mee kuning tuh kan... so ganti ngan megi lah.... kalau kat umah org bujang tak sah kot tak de stok megi kan...heheh... ke aku jer yang cenggitu...errr... alah..mesti korang ada gak kan....

actually zaman kekecik dulu... jarang lah sgt kitorang bleh makan megi... nahas lah kalau selalu nak megi... ayah aku kata... tak elok makan megi... kalau mak aku... sporting lah sket... tapi tak bleh selalu... atau ..sorok2 lah sket kan..hehehehe...

so zaman kekecik dulu... kalau nak makan megi..time skolah... beli mamee yang patutnya untuk masak... tapi dok makan cenggitu... blehhhh...??? hish ntah haper2 jer... dah tuh... bila masuk asrama... bebila nak jer lah bleh makan kan..hehehehe....

so dolu... kalau adik2 aku dtg umah aku...senang lenang lah bleh makan megi... kalau aku malas nak masak kan... sebb kat kampung.... dorang hampir tak kenal lah megi tuh.... tapi skang... senang2 hati jer... nak makan... dah takde orang pantau kan...hehehehe....

emmm ..tapi kan..kalau adik aku yang bongsu tuh...si meme tuh... tak makan megi... kuatkan semangat dia... sejak kecik ayah aku tak bagi makan... so skang takde lah dia nak megi.. kengakdnag kalau kitorang masak megi... dia buat tatau jer... ajak makan pun taknak... hishhhh rugi tau dik... heheheheheh...tapi skang jer...kalau megi goreng adalah dia makan gak... kalau tak... tak lah... tak baik untuk otak katanya....hahahaha....

errr... pehal... aku dok citer mee segera... takde idea lah nak citer apa.... tapi.... aku teringin nak makan megi.... dah beli stok... cuma tatau bila nak masak... huh... nak masak megi pun tatau bila...?? heheheh.. kadang2 balik keje dah malam.... dah malas nak makan dah... kalau bekfast megi ok jugak kot erk...heheheheh.....



Comments

atty's said…
kty suka gak ..lagi kalo ptgkan cili api tuh..fuh ..berasap..tapi kena makan sorok2..takleh tunjuk depan fir..
zOe said…
adik ko boleh la geng ngan aku..dulu masa study boleh la layan maggi2 ni tapi lepas dah kerja n mampu la gak nak beli makanan ruji yg lain aku telah mula meninggalkan pemakanan tidak sihat itu hehe ..TAPI ni dah start study balik and pabila sampai ke troy aku dah pandai nak beli indomie...baddd
adenium said…
atty's - sid tak makan cili api .. :-( podeh..hehehe...

zoe - hahahaha... aku ada jer stok megi manjang kat umah tuh... hahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan